SDS za sklic nujne seje odborov DZ na temo kanala C0

Poslanska skupina SDS zahteva sklic nujne skupne seje parlamentarnih odborov za notranje zadeve in za infrastrukturo, na kateri bi po njihovih besedah obravnavali ukrepanje za zaščito pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika ter zlorabo moči in uporabo nasilja pri tem.

Prepričani so, da bi moralo ministrstvo za naravne vire in prostor gradnjo kanala C0 zadržati, je sinoči sporočila Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot so danes sporočili iz SDS, je obravnava te teme nujna, saj številni občani Mestne občine Ljubljana po njihovih besedah nasprotujejo izgradnji kanala C0, saj ta ogroža pitno vodo, občina pa poleg tega nima ustreznih dovoljenj za gradnjo na njihovih zemljiščih.

V SDS med drugim pričakujejo, da bosta odbora vlado in policijo pozvala, naj v postopkih, povezanih z gradnjo kanala C0, preverita pravilnost postopanja policije glede uporabe prisilnih sredstev.

Fotografija je simbolična.

Janković po protestu zadnjega dne februarja ponovil, da imajo za kanal C0 vsa pravnomočna gradbena dovoljenja

Ljubljanski župan Zoran Janković je pred tednom dni ponovil, da imajo za gradnjo kanalizacijskega kanala C0 vsa pravnomočna gradbena dovoljenja, je takrat prenesla STA.

Poudaril je, da se projekta ne da več ustaviti, pravnomočna gradbena dovoljenja pa je mestna občina dolžna izvesti, je povedal na današnji novinarski konferenci.

Janković je dejal, da sta bila ponedeljkova protest in čajanka korektna, saj ima vsak pravico, da pove svoje mnenje. Napoved mestnega svetnika Aleša Primca, da bodo protestirali pred vsako sejo mestnega sveta, pa je komentiral z besedami, da če Primc meni, da protesti lahko kaj spremenijo, se zelo moti.

Ovrgel je tudi Primčeve trditve o nasilju nad domačini, ki ne morejo do svoje zemlje. Po njegovih besedah inšpekcijski nadzor, ki ga je opravilo ministrstvo za notranje zadeve, ni navedel nobenih napak.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: