Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija lani zabeležila skoraj 4800 odzivov

Programski svet RTV Slovenija je včeraj obravnaval poročilo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev zavoda za lani, ko so zabeležili rekordnih 4757 odzivov.

Veliko je k tej številki prispevalo supervolilno leto, je povedala varuhinja Marica Uršič Zupan, pozno sinoči pa prenesla Slovenska tiskovna agencija (STA).

Največ odzivov občinstva je bilo na vsebine, povezane z volitvami v DZ in referendumom o noveli zakona o zavodu. Nenazadnje je veliko kritičnih odzivov prišlo na račun predvajanja oglasov, zlasti TV-prodaje.

Kot so zapisali pri MMC RTV SLO, so številne odzive občinstva sprožile tudi spremembe programske sheme na Televiziji Slovenija. Samo odzivov zaradi ukinitve televizijske oddaje Studio City z voditeljem Marcelom Štefančičem je bilo skupno več kot 700.

Pri obravnavi poročila so člani programskega sveta Robert Pajek, Sašo Hribar in Gregor Drnovšek, ki so predstavniki zaposlenih v programskem svetu, ter predstavnica sveta delavcev zavoda Ksenija Horvat zaradi nezadovoljstva z vodenjem seje zapustili dvorano.

Predsednik programskega sveta Peter Gregorčič je Horvatovi namreč vzel besedo, ko ga je prosila, naj jo zaščiti pred izjavami v. d. generalnega direktorja zavoda Andreja Graha Whatmougha, ki jih je videla kot agresivne.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: