Vrhovno sodišče razveljavilo obsodbo Požarja zaradi žalitve Arsenovičevega sodelavca. Najbrž najbolj znani slovenski novinar zdaj medije poziva k objavi razsodbe

Vrhovno sodišče je po današnjem poročanju portala Požareport razveljavilo obsodilno sodbo zoper Bojana Požarja zaradi žaljive obdolžitve sodelavca mariborskega župana Saše Arsenoviča ter zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Tožbo proti Požarju je vložil sodelavec mariborskega župana Matjaž Štandeker zaradi prispevka na spletnem portalu Požareport, v katerem je ta na začetku leta 2019 med drugim pisal, da naj bi bila Arsenovič in Štandeker podkupila bančnike.

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je spoznalo Požarja za krivega žaljive obdolžitve in mu izreklo pogojno kazen treh mesecev zapora.

Višje sodišče je kaznivi dejanji pravno opredelilo kot razžalitev, obsojencu pa izreklo pogojno kazen en mesec in 15 dni zapora s preizkusno dobo enega leta.

Nato se je obsojenčev zagovornik obrnil na vrhovno sodišče z zahtevo za varstvo zakonitosti, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Bojan Požar
(Vir: Twitter, lastna objava)

Bojan Požar: Naj mediji zdaj korektno objavijo tudi o razveljavitvi sodbe!

Omenjeni, najbrž najbolj znani slovenski, novinar je v svojem odzivu v ločenih objavah na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da gre za novo zmago za novinarstvo (prvi čivk).

V drugem je bil še bolj neposreden in neprizanesljiv in s prstom pokazal v smero dominantnih medijev.

“Mimogrede: bilo bi fer, pošteno in hkrati dobro za novinarstvo, da vsi tisti mediji, ki so v tej zadevi poročali o “pravnomočni obsodbi” moje malenkosti, eni celo pompozno, zdaj tudi korektno objavijo, da ta sodba razveljavljena” je zapisal.

Komentarjev mariborskega župana Saše Arsenoviča in njegovega (nekdanjega) sodelavca Matjaža Štandekerja do objave tega prispevka na spletu še ni bilo moč zaznati.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: