STA: V streljanju v Hamburgu po navedbah medijev šest ali sedem mrtvih. Svetovni mediji: število mrtvih naraslo na osem, motiv (še) neznan

V streljanju v centru Jehovovih prič v Hamburgu je bilo sinoči ubitih več ljudi, mrtev naj bi bil tudi napadalec, je sporočila nemška policija. Števila smrtnih žrtev ni navedla, nemški mediji pa poročajo, da je umrlo šest ali sedem ljudi, najmanj osem pa jih je bilo ranjenih. Motiv napada še ni znan.

Z aplikacijo za opozarjanje na nesreče so ob napadu sprožili opozorilo pred izjemno nevarnostjo na območju, ki ga je civilna zaščita preklicala davi okoli 3. ure.

Hamburška policija je zgodaj davi sporočila, da policijske ukrepe v okolici postopoma ukinjajo, preiskava strelskega napada pa se nadaljuje. Podrobnosti o napadu in preiskavi bodo pristojne oblasti po napovedih predstavile opoldne na novinarski konferenci, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Da je policija sporočila, da je streljal en strelec, ki bi lahko bil med mrtvimi, pa poročajo svetovni mediji, čeprav to še ni uradno potrjeno.

Tiskovni predstavnik policije Holger Vehren je o streljanju v okrožju Gross Borstel v drugem največjem nemškem mestu podal še nekaj skopih informacij.

Povedal je, da so policisti, potem ko so prispeli in v pritličju našli ljudi z vidnimi strelnimi ranami, slišali streljanje iz zgornjega nadstropja in tam našli smrtno ranjeno osebo, ki je morda bila napadalec. Po njegovih navedbah policiji ni bilo treba uporabiti strelnega orožja.

Drugo največje nemško mesto je pretresel strelski napad.
(Foto: Sabine, Pexels.com)

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: