Jug: Strokovni svet UKC v primeru Bošnjak ni našel strokovnih nepravilnosti. Osnovno zdravstvo Gorenjske bo lanski presežek namenilo investicijam

V primeru nevrokirurga Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Romana Bošnjaka, ki je operiral tujo državljanko, ki je morala poleg plačila operacije bolnišnici nakazati še dodatnih 6000 evrov Bošnjaku, strokovni svet UKC ni odkril nepravilnosti, je pojasnil generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug.

Strokovnih svet se je sicer omejil na odločanje o strokovnih vsebinah in torej ni odločal o morebitnih etičnih tveganjih.

Prav bi bilo, da se do njih opredeli Zdravniška zbornice Slovenije, meni generalni direktor največje slovenske bolnišnice. Zapisnik seje strokovnega sveta sicer še ni potrjen, je poudaril.

Po njegovih besedah bodo v UKC Ljubljana pravne vsebine glede primera Bošnjak analizirali jutri, ko je predviden posvet s pravniki.

Skupna novinarska konferenca ministrstva za zdravje in Univerzitetnega klinicnega centra (UKC) Ljubljana:
Svetovalec ministra za zdravje Ales Sabeder, minister za zdravje Danijel Besic Loredan
in generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug.
(Foto: Nebojša Tejić/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1219438)

Osnovno zdravstvo Gorenjske bo lanski presežek namenilo investicijam

Svet Osnovnega zdravstva Gorenjske je včeraj na seji sprejel poslovno poročilo zavoda za preteklo leto, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Zavod je lansko leto zaključil z 2,16 milijona evrov presežka, ki ga bo namenil investicijam. Vrsta investicij v gorenjske zdravstvene domove je stekla že lani, nove pa so v načrtu tudi letos. Poleg tega so se domovi kadrovsko okrepili.

Lani so zagotovili širitev programov zobozdravstva, patronažne službe, fizioterapije, družinske medicine in pediatrije, okrepili pa so tudi administrativno tehnični kader.

Lani je stekla gradnja prizidkov k zdravstvenim domovom Bled in Bohinj, izgradnja terapevtskega bazena in razvojne ambulante pa v Radovljici.

Letos je v načrtu začetek gradnje prizidka k zdravstvenemu domu Tržič, rekonstrukcije stavbe na Jesenicah in izgradnje satelitskega urgentnega centra v Kranju.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: