RTV SLO: V. d. generalnega direktorja RTVS Grah Whatmough ne namerava odstopiti. Policija zaradi šikaniranja na delovnem mestu kazensko ovadila urednika osrednjih informativnih oddaj na TVS.

V. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je dejal, da ne bo odstopil s položaja, k čemur so ga pozvali svet delavcev in nekateri novinarski sindikati.

Ocenili so namreč, da sodba višjega delovnega sodišča, po kateri je bilo njegovo imenovanje za generalnega direktorja leta 2021 nezakonito, pritrjuje njihovim opozorilom.

Sodbo, ki je bila objavljena nedavno, bodo na zavodu spoštovali, se pa ne strinjajo z njo, je dejal na današnji izjavi za novinarje. Po njegovem pojasnilu je ustaljeno prakso zavoda, ki so jo uspeli dokazati na prvostopenjskem sodišču, namreč označila za nerelevantno.

Poleg tega se argumentacija višjega sodišča v celoti nanaša na gospodarske družbe, ne pa na javne zavode, je dodal.

Ker je sodba v nasprotju s sodbo prvostopenjskega sodišča, se bodo obrnili na vrhovno sodišče, je napovedal.

Policija zaradi šikaniranja na delovnem mestu kazensko ovadila urednika osrednjih informativnih oddaj na TVS

Policija je na podlagi prijave po zaključku preiskave o sumu kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu na ljubljansko tožilstvo podala kazensko ovadbo enega od urednikov na Televiziji Slovenija, izhaja iz dopisa policije, ki ga je pridobila STA.

Po poročanju medijev gre za urednika osrednjih informativnih oddaj na javni televiziji Jako Elikana.

Ena izmed novinark je namreč decembra lani zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja podala prijavo na policijo. Na neprimerno in agresivno vedenje domnevnega storilca naj bi zaposleni na RTV Slovenija po takratnem poročanju medijev sicer opozarjali že dalj časa.

NA RTV so takrat odgovorili, da je generalni direktor prijavo takoj po prejemu odstopil pooblaščenki za mobing in zagotovili, da bo delo organizirano tako, da novinarka in urednik ne bosta imela nobenih neposrednih stikov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: