Poplava prebežnikov: operirajo po Sloveniji pretežno Romuni oziroma romunski Romi?!

(novica s komentarjem)

Slovenske medije- predvsem tiste nezvenečih imen v odnosu do nekdaj dominantnih, a zato z velikim vplivom na spletnih družbenih omrežjih- zadnje čase dobesedno preplavljajo novice o aretacijah ali pa kakšnih drugih težavah s prebežniki, za katere se zdi, da jim je nova slovenska vlada s simbolično gesto odstranjanja mejnih ovir na široko odprla vrata.

Pred tem si več ne morejo zatiskati oči niti pri Slovenski tiskovni agenciji (STA), ki je v kratkem razmiku objavila vesti, ki sta sorodni, malodane skoraj enaki po vsebini.

Tako so dopoldne 9. marca objavili vest z naslovom “Romunska državljana nezakonito prevažala državljane Pakistana in Indije”, iz katere gre razbrati, da so policisti jutro prej na območju Domžal pridržali dva državljana Romunije, ki sta v vozilu prevažala devet državljanov Pakistana in Indije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Osebno vozilo je zaradi okvare obstalo na štajerski avtocesti, osebe pa so zbežale v gozd, kjer so jih policisti izsledili, so takrat sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti bodo pridržana osumljenca zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana in Indije še potekajo, so še pojasnili.

Romun v predelanem tovornjaku prevažal 19 tujcev

Že v ponedeljek 13. marca je nato STA objavila vest, da so murskosoboški policisti dva dni poprej na avtocestnem počivališču v Pincah ustavili nekega drugega, tokrat 24-letnega romunskega voznika, ki je v posebej predelanem tovornem vozilu prevažal kar 19 tujcev.

Voznika so priprli, tujci pa so- kako nepresenetljivo- zaprosili za mednarodno zaščito, je še prenesla STA.

Pri kontroli tovornega vozila romunskih registrskih oznak, na katerem je bil tovorni del zavarovan z jeklenico in tovarniško zalivko, so policisti ugotovili, da je omenjeni voznik iz Madžarske v Slovenijo nezakonito prepeljal 19 tujcev, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje na območju Slovenije.

Tujci so se nahajali skriti v za ta namen posebej prirejenem prostoru tovornega dela vozila. Državljana Romunije so policisti v nedeljo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor.

Fotografija je simbolična.

Na železniški postaji v Mariboru Eritrejec, v Šentilju Bangladežan

Mariborski policisti so okoli poldneva 11. marca obravnavali državljana Eritreje, ki je z vlakom v Maribor pripotoval iz Nemčije, je konec minulega tedna navedel spletni portal Mariborinfo.

Ugotovljeno je bilo, da ima urejen status in bivalno dovoljenje Nemčije. Ker pri sebi ni imel veljavne potne listine, mu je bila izrečena globa.

10. marca v dopoldanskem času pa so v Šentilju avstrijski varnostni organi v Slovenijo vrnili državljana Bangladeša. Policisti so ugotovili, da ima izdano dovoljenje za bivanje in delo v Republiki Hrvaški, tujcu pa je bilo izrečeno opozorilo, še navaja omenjeni portal.

Očitno je torej, da gre za že skoraj vsesplošno izigravanje predpisov in smešenje zakonodaje, v Mariboru pa denimo za javno skrivnost veljajo namigi, da gre za organizirano dejavnost pretežno romunskih Romov, katerih ženske spremljevalke in starejši, praviloma pohabljeni, po ulicah beračijo, dočim se prvo omenjeni ukvarjajo še z vsem drugim, kar zadnje čase pesti to mesto (vlomi, kraje, nepojasnjeno ulično nasilje).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: