Maljevac: Socialni delavci opravljajo poslanstvo; Mesec: Cilj je družbeno priznano in ustrezno nagrajeno socialno delo

Društvo socialnih delavk in delavcev Slovenije je današnji svetovni dan socialnega dela obeležilo s posvetom o aktualnih vprašanjih socialnega dela.

Udeležence je nagovoril tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, ki meni, da socialni delavci ne opravljajo zgolj dela, ampak poslanstvo.

Minister praznik socialnega dela razume predvsem kot praznik delavk in delavcev s področja socialnega dela in socialnega varstva.

V imenu društva je navzoče pozdravila Magdalena Žakelj. Spomnila je, da letošnji svetovni dan socialnega dela poteka pod sloganom S skupnimi družbenimi akcijami do spoštovanja različnosti, in socialnim delavcem sporočila, da se med seboj povežejo, da pokažejo svoj vpliv, znanje in kompetence odločevalcem in širši javnosti.

Svetovni dan socialnega dela obeležujemo vsak tretji torek v marcu, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na ministrstvu ostajajo močno zavezani boju proti revščini in socialni izključenosti.
Mesec v poslanici: Cilj je družbeno priznano in ustrezno nagrajeno socialno delo

Krepitev socialnega dela je ena izmed temeljnih zavez ministrstva, saj gre za izjemno pomembno delo, ki zagotavlja podporo in pomoč vsakomur, ki se znajde v stiski, pa je v poslanici ob svetovnem dnevu socialnega dela zapisal minister Luka Mesec. Naš cilj je, da postane socialno delo družbeno priznano in ustrezno nagrajeno, je poudaril.

Socialno delo zaobjema vse tisto, kar storimo za druge. Je odraz družbene solidarnosti in pravičnosti, zato je pomembno, da z ukrepi in politikami socialno delo vseskozi postavljamo v ospredje.

Na ministrstvu ostajamo močno zavezani boju proti revščini in socialni izključenosti, na človeku dostojanstven in pravičen način. To je tudi temelj socialnega dela, je zapisal minister.

V okviru ukrepov EU bodo zagotovili dodaten kader, poenostavili informacijski sistem in zagotovili kontinuirana izobraževanja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: