Zaposleni v A&E Europe za ponedeljek napovedali dvourno stavko; v hoški Magni tudi danes brez dogovora glede odpravnin

Vodstvo hoške Magne in predstavniki zaposlenih tudi danes niso uspeli uskladiti dogovora o pogojih za izvedbo programa presežnih delavcev, potem ko je podjetje nedavno napovedalo skorajšnje zaprtje obrata lakirnice.

Kot je povedal sindikalist Gvido Novak, so sestanek zaključili v 15 minutah, novega datuma pa niso določili.

Po njegovih besedah so bili na sestanku deležni očitkov glede nekorektnosti zaradi organizacije torkovega protestnega shoda, čeprav so si ga po njegovem zaželeli zaposleni, in zagotovil, da ne držijo obtožbe s strani sindikata glede domnevnih groženj delavcem, če bi se protesta udeležili.

Kot je še dodal, bo svet delavcev zato v ponedeljek najverjetneje zavrnil program presežnih delavcev, razmišljajo pa tudi o kazenski ovadbi zoper direktorja zaradi prekoračitve pooblastil in groženj.

Vodstvo hoške Magne in predstavniki zaposlenih tudi danes niso uspeli uskladiti dogovora
o pogojih za izvedbo programa presežnih delavcev.

Zaposleni v A&E Europe za ponedeljek napovedali dvourno stavko

Zaposleni v mariborskem podjetju A&E Europe, ki je del ameriške skupine Elevate Textiles in se ukvarja z izdelavo sukancev, so za ponedeljek sklicali dvourno stavko.

Vodstvo družbe in lastniki, ki so konec februarja napovedali postopno zapiranje obrata. Kot je povedal sindikalist Gvido Novak, na današnjem sestanku niso ugodili njihovim zahtevam.

Nekaj več kot sto delavcev od vodstva družbe zahteva ohranitev proizvodnje v Mariboru in povrnitev ključnih kupcev, ki so jih v zadnjem času večinoma odpeljali v nemško podjetje znotraj skupine, v nasprotnem primeru pa odpravnino vsakemu delavcu po 100.000 evrov.

Po mnenju Novaka so se za tako drastične zahteve odločili, ker naj bi bilo po mnenju sveta delavcev in bilančnih podatkih iz podjetja odtujenega natančno toliko denarja, kolikor znaša zahtevana odpravnina za 103 zaposlene v podjetju.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: