Golob: pri proizvodnji streliva bi morala sodelovati tudi Slovenija! Medvedjev: Rusija bo samo letos izdelala 1500 tankov!

Nekdanji ruski predsednik ter premier in trenutni podpredsednik ruskega sveta za nacionalno varnost Dmitri Medvedjev je v danes objavljenem pogovoru napovedal, da bo ruska vojaška industrija samo letos izdelala 1500 tankov.

“Vojaško-industrijski kompleks obratuje s polno paro,” je dejal, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

V luči izdaje naloga za aretacijo ruskega predsednika Vladimirja Putina s strani Mednarodnega kazenskega sodišča minuli teden, ki so jo v Moskvi označili za nezakonito, je Medvedjev opozoril, da bi morebitna aretacija Putina v tujini pomenila vojno napoved Rusiji.

“Predsednik jedrske sile pride na primer v Nemčijo in ga aretirajo. Kaj je to? Razglasitev vojne Rusiji,” je dal jasno vedeti Medvedjev. Po njegovih besedah bi v tem primeru “vsa ruska sredstva, rakete in ostalo, poletela na bundestag, kanclerski urad in tako naprej”.

Ruski spletni viri tudi danes poročajo o zavzemanju okolice Bahmuta.
(Vir: Twitter)

Pri proizvodnji streliva bi morala po Golobovem mnenju sodelovati tudi Slovenija

Proizvodnja streliva mora biti enakomerno razporejena po vsej EU, pri tem pa bi morala sodelovati tudi Slovenija, je danes ob prihodu na zasedanje voditeljev EU v Bruslju, kjer bodo govorili tudi o skupnih nabavah topniškega streliva za Ukrajino, povedal premier Robert Golob.

V ta namen bo Slovenijo obiskal evropski komisar za notranji trg Thierry Breton, s katerim bodo preigrali scenarije, kaj je možno znotraj evropskega okvirja, in kaj bo Evropska komisija konkretno podprla.

Komisar Breton je v zadnjih dneh v okviru razprav o krepitvi zmogljivosti evropske obrambne industrije obiskal že več držav članic in njihovih podjetij.

Krepitev zmogljivosti je eden od treh stebrov načrta EU za nadaljnje dobave streliva Ukrajini, ki predvideva dobave iz lastnih zalog in skupno naročanje streliva.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: