Predsednica Pirc Musar po naznanilu Zelenih Slovenije pozvala k prekinitvi gradnje kanala C0 v Ljubljani

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je sinoči pozvala k prekinitvi gradnje povezovalnega kanala C0 na Ljubljanskem polju, čas prekinitve pa bi izkoristili za pogovor med vsemi deležniki.

Med drugim namreč meni, da se pristojni z Mestne občine Ljubljana niso dovolj pogovorili s tistimi, ki jih lahko tovrstna gradnja prizadene.

Dodatno so v uradu predsednice pojasnili, da bi šlo za krajšo prekinitev s ciljem pogovora in razjasnitve dejstev, ne pa za ustavitev tako velikega projekta v tako pozni fazi.

V New Yorku, kjer se udeležuje konference ZN o vodi, je predsednica republike povedala tudi, da je v povezavi s projektom izjemno nezadovoljna zaradi nizke kulture dialoga na obeh straneh.

Fotografija je simbolična.

Zeleni Slovenije zaradi kanala C0 na policijo in tožilstvo

Stranka Zeleni Slovenije je policiji in specializiranemu državnemu tožilstvu naznanila sum okoljskega kriminala, ki naj bi ga predstavljala po njihovih navedbah nezakonita gradnja kanalizacijskega kanala C0 v Ljubljani.

Zahtevajo prekinitev projekta, dokler ga pristojni ne bodo pregledali. Opozorili so tudi na sum kršitev človekovih pravic.

Kot so Zeleni Slovenije zapisali v današnjem sporočilu za javnost, se z vprašljivimi pristojnostmi, neupoštevanjem vseh strokovnih mnenj in brez strokovne celovite presoje vplivov na okolje gradi kanalizacijski kanal nad virom pitne vode za več kot 300.000 prebivalcev Ljubljane in okolice.

Nad lastniki zemljišč se dogaja nasilje, odgovorni pa si zatiskajo oči pred velikim tveganjem, ki lahko vodo onesnaži z mikroorganizmi, nevarnimi bakterijami in hormonskimi motilci, so opozorili v stranki, je v sredo še prenesla Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)

One thought on “Predsednica Pirc Musar po naznanilu Zelenih Slovenije pozvala k prekinitvi gradnje kanala C0 v Ljubljani

Add yours

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: