Na Brniku poletno sezono začenjajo z obogateno ponudbo letov

Na Letališču Jožeta Pučnika danes začenjajo poletno sezono, ki prinaša tudi več novih letalskih povezav, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Med drugim bo prevoznik Aegean Airlines Brnik povezal z Atenami, Finnair pa bo po triletnem premoru vrnil lete v Helsinke.

Poletni vozni red bo v veljavi do 28. oktobra, v tem obdobju pa naj bi bilo po napovedih upravljavca letališča, družbe Fraport Slovenija, potnikom na voljo 20 rednih letalskih povezav s 17 prevozniki.

Poleg v Atene in Helsinke bodo potniki z Brnika predvidoma med drugim lahko leteli v Beograd, v Bruselj, Dubaj, Frankfurt in München, v Istanbul, London, Amsterdam, Pariz, Tel Aviv, Varšavo in Zürich.

Napovedi letenja na počitniške destinacije po navedbah Fraporta kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih letov. Med njimi bodo spet najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji.

Kot je bilo na teh straneh že omenjeno, so že v začetku tega meseca pri Fraportu objavili, da je v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2022 z Brnika potovalo 62 odstotkov več potnikov.

Več informacij o letaliških trendih na vodilnem slovenskem in hrvaškem letališču lahko pridobite s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2023/03/24/z-brnika-na-vrhuncu-poletne-sezone-dosegljivih-21-destinacij-zagreb-rekorden-ze-v-iztekajoci-se-zimski/

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: