Pirc Musar: Janković nadaljuje besedni dvoboj s predsednico republike, na posvetu pri slednji o ukrepih za izboljšanje položaja upokojencev in pokojninski reformi

Pri predsednici republike Nataši Pirc Musar je potekalo srečanje o aktualnih izzivih na področju skrbi za starejše, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Spregovorili so o nujnosti pokojninske reforme in mogočih vmesnih ukrepih za pomoč upokojencem, med drugim o varstvenem dodatku in vdovskih pokojninah, je po srečanju dejala Pirc Musar.

V izjavi po zaključenem posvetu je izrazila zadovoljstvo, da je lahko v predsedniški palači gostila ljudi, ki o pokojninah in potrebni pokojninski reformi res nekaj vedo.

Tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je pozdravil današnjo konstruktivno razpravo. Zatrdil je, da vlada že usklajuje pokojninsko reformo, izhodišče pa gre v smeri, kako postaviti boljši pokojninski sistem, ki bo omogočal dostojne pokojnine in varno starost.

Prizor s protesta s kmetijskimi vozili na Ljubljanskem barju.
(Vir: Twitter)
Janković: Izjava Pirc Musar o kanalu C0 ni primerna, ker ne vem, s kom naj se pogovarjam

Ljubljanski župan Zoran Janković meni, da izjava predsednice republike Nataše Pirc Musar, naj se gradnja kanala C0 ustavi, da se vsi deležniki pogovorijo, ni primerna, saj ne ve, s kom naj se pogovarja.

Poudaril je, da imajo vsa pravnomočna gradbena dovoljenja, v pravni državi pa bi po njegovih besedah morali veljati zakoni, ne pa da odloča ulica.

Gradnja poteka in bo potekala do zaključka gradnje, je na današnji redni novinarski konferenci še povedal Janković.

Dodal je, da poziva predsednice ne razume, saj se ravnajo po slovenski zakonodaji in evropskih usmeritvah. Predsednici pa je v petek poslal vso dokumentacijo o gradnji kanala C0.

Ob tem se je zahvalil ministru za naravne vire in prostor Urošu Brežanu, ki je v izjavi za medije povedal, da so gradbena dovoljenja pravnomočna in da projekti tečejo na osnovi gradbenih dovoljenj.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: