Znani bodo podatki o številu brezposelnih v marcu, Akrapovič kljub spremembam v industriji pričakuje stabilno poslovanje

Zavod za zaposlovanje bo danes objavil podatke o številu registriranih brezposelnih v marcu, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Februarja se je število registriranih brezposelnih po dveh mesecih sezonske rasti vnovič znižalo, konec meseca je bilo uradno brez dela 53.404 oseb, kar je še vedno blizu rekordno nizkih ravni.

Rekordno nizka brezposelnost je bila na zavodu zabeležena septembra, ko je bilo uradno brez dela 52.043 oseb, letos pa naj bi imeli v Sloveniji še ugodnejše številke.

Urad za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) je v pomladanski gospodarski napovedi zapisal, da bo število registriranih brezposelnih letos v povprečju znašalo 49.600, leta 2024 pa 47.800, leta 2025 pa 46.100.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Nenad Vesovic, Pexels.com)

Akrapovič kljub spremembam v industriji pričakuje stabilno poslovanje

Podjetje Akrapovič je ob nadaljnji rasti povpraševanja tudi lani ustvarilo višje prihodke in dobiček, še prenaša STA.

Prihodki so se povečali za 23 odstotkov, dobiček pa po nerevidiranih podatkih za 20 odstotkov. Zaradi sprememb v industriji, ki jih prinašata elektrifikacija motorjev in zeleni prehod, ne pričakujejo posebnih pretresov.

Kot so povedali za STA, so glede letošnjih poslovnih rezultatov tako optimistični, pri čemer med drugim izpostavljajo umirjanje rasti stroškov.

Poleg dražjih energentov so zanje problematične podražitve materialov, kot so ogljikova vlakna in titan.

Podjetje trenutno gradi novo proizvodno halo v poslovni enoti Črnomelj. Vlagajo tudi v nove stroje in opremo.

Eden od nedavnih dosežkov podjetja je tudi sklenitev večletnega tehničnega partnerstva z moštvom Honde v najvišjem razredu svetovnega prvenstva v motociklizmu MotoGP.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: