Vlada bo obravnavala predlog novele zakona o nadzoru državne meje; Ministrstvo za notranje zadeve in nevladne organizacije v pripravo strategije za integracijo tujcev

Vlada bo danes med drugim obravnavala predlog novele zakona o nadzoru državne meje, je davi poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Z njim želi vzpostaviti pravno podlago za izplačilo odškodnine lastnikom zemljišč za obdobje od poteka dveh let od postavitve začasnih tehničnih ovir do datuma njihove odstranitve, in sicer za zemljišča, kjer služnost v javno korist še ni bila ustanovljena.

Prav tako želi vlada s predlogom vzpostaviti pravno podlago za vodenje evidence izvedenih mejnih kontrol potnikov, s katero bo določen obseg obdelave in hrambe osebnih podatkov.

Na dnevnem redu današnje seje je tudi predlog resolucije o nacionalnem programu na področju drog za obdobje od leta 2023 do leta 2030.

Fotografija je simbolična.
(Foto: NEOSiAM 2021)

Ministrstvo in nevladne organizacije v pripravo strategije za integracijo tujcev

Na notranjem ministrstvu v teh dneh ustanavljajo medresorsko delovno skupino za pripravo strategije o integraciji tujcev, je včeraj pozno popoldne poročala STA.

S tem namenom je notranji minister Boštjan Poklukar včeraj sprejel predstavnike nevladnih organizacij, s katerimi bodo sodelovali pri oblikovanju strategije, so sporočili z notranjega ministrstva.

Namen sestanka, ki so se ga udeležili tudi predstavniki več ministrstev in vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov, je bil pregled stanja na področju migracij in pridobivanje predlogov od nevladnih organizacij.

Med cilji medresorske delovne skupine za pripravo strategije o integraciji tujcev je minister izpostavil pripravo ustrezne zakonodaje, pri čemer se bo skupina osredotočila na jezikovno integracijo, integracijo na področju šolstva in trga dela ter v lokalno skupnost pa tudi na sodelovanje z diasporo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: