Na svetovni dan zdravja, ki letos poteka pod geslom Zdravje za vse, javnost izvedela, da so za obisk UKC Ljubljana uvedli imenske dovolilnice

Pravica do zdravja je osnovna človekova pravica, zato današnji svetovni dan zdravja letos poteka pod sloganom Zdravje za vse.

Ta v ospredje postavlja pomen izboljšanja zdravja vseh in zmanjševanja neenakosti pri dostopu do zdravstvenih storitev.

Priložnost za razmislek in ideje, kaj lahko sami storimo za ohranjanje svojega zdravja, bo danes na več dogodkih, ki se bodo zvrstili po državi. Društvo šola zdravja tako že od jutra v več krajih organizira brezplačno vadbo 1000 gibov, ki se je lahko udeleži vsak, potrebuje le udobna oblačila in superge.

Po več zdravstvenih domovih bodo potekale različne meritve. Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru so tako med 9. in 12. uro predstavili CKZ ZD Maribor in preventivne dejavnosti ZD Maribor.

Na dogodku je bila prisotna Svit kontaktna točka, predstavitev Cepilne ambulante ZD Maribor, ponudili pa so tudi možnost ogleda reševalnega vozila. Udeleženci so si lahko brezplačno izmerili krvni tlak in s fizioterapevti in kineziologi opravili različna testiranja. 

Ob 11. uri je bil organiziran pohod na Piramido pod vodstvom fizioterapevtov, kar pa ne bo edini taki danes. Mnogo bolj kritičnega, Pohod za javno zdravstvo imenovanega, ob 18. uri v Ljubljani pripravlja civilna iniciativa Glas ljudstva.

Pohodu bo sledila odprta tribuna, kjer bodo predstavili njihove predloge zakonov z rešitvami za ohranitev javnega zdravstva.

Dopis o dovolilnicah kot ga je na svojem TW profilu objavil novinar Bojan Požar.

Za obisk UKC Ljubljana po novem potrebna imenska dovolilnica

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so že v sredo spremenili režim obiskov, pri čemer morajo obiskovalci pridobiti imensko dovolilnico, ki jo pokažejo vratarju.

Akutno bolnim obiski niso dovoljeni, na oddelku za hematologijo pa velja poseben režim obiskov, so sporočili iz UKC Ljubljana.

Obiskovalci lahko obiščejo odrasle bolnike na navadnih oddelkih v času obiskov med 14. in 17. uro. Na oddelku pridobijo tudi imensko dovolilnico, s katero se identificirajo na vhodu UKC Ljubljana. Glede obiska na oddelku za hematologijo pa lahko več informacij svojci dobijo od oddelčnih zdravnikov.

Obiskovalci morajo ob stiku z bolniki nositi kirurško masko in si redno razkuževati roke, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na otroških oddelkih je lahko ob otroku vedno tudi eden izmed staršev oziroma skrbnikov, v porodnišnicah pa je pri porodnicah dovoljen obisk partnerja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: