Središče Hamburga, v skladu s predvidevanji, prekril potencialno nevaren dim. Največja gasilska operacija v Nemčiji v zadnjih 10 letih? (dopolnjeno, video)

V nemškem Hamburgu od davi gorita dve skladišči, proti mestnemu središču pa se od pol pete zjutraj širi potencialno nevaren oblak dima, ki je zdaj- popolnoma v skladu s predvidevanji- že prekril središče mesta.

Gasilci so izdali zdravstveno opozorilo, pri čemer najprej niso navedli, kaj je bilo skladiščeno v objektih, ki jih je zajel ogenj. Po zadnjih navedbah gasilcev je počilo več tako imenovanih IBC cistern, v katerih so bile vnetljive tekočine.

Še vedno ni jasno, kako je ponoči izbruhnil požar v mestnem predelu Rothenburgsort. Središče Hamburga je popolnoma zatemnjeno, pri gašenju pa požara sodeluje 210 pripadnikov reševalnih služb.

V jutranjem opozorilu je bila nevarnost požara in dima opredeljena kot izjemna, občane na severovzhodu tega pristaniškega mesta pa so gasilci pozvali, naj ne odpirajo oken in naj se zaščitijo pred dimom, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

“Gre za največjo gasilsko akcijo v zadnjih 10 letih!”

Na kraju požara odmevajo tudi detonacije, gasilci se mu skušajo približati s posebnimi zaščitnimi maskami, cestni in železniški promet sta preusmerjena, da lahko gasilci nemoteno izvajajo akcije.

Poznavalci trdijo, da gre za največjo akcijo gašenja požara v Nemčiji v zadnjih 10 letih.

Oblaki dima so sicer že prekrili središče nemškega mesta Hamburg, potem ko je v nedeljo izbruhnil požar v dveh skladiščih vzhodno od centra, policija pa je državljane opozorila na morebitne strupene snovi v zraku.

“Središče Hamburga je popolnoma zatemnjeno,” je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal tiskovni predstavnik hamburških gasilcev.

Nemška železniška družba Deutsche Bahn je sporočila, da bo proga med Hamburgom in Buechenom zaradi požara zaprta, še navajajo svetovni mediji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: