Škofje: Velika noč vabi k duhovni rasti in preseganju malodušja! V Rimu poteka Urbi et orbi, papež v velikonočni vigiliji obsodil ledene vetrove vojne

Na veliko noč so v cerkvah zjutraj potekale vstajenjske maše s procesijami, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof Andrej Saje je v svoji pridigi med drugim izpostavil, da velika noč vabi k prebuditvi iz dremavosti vsakdanjosti, duhovni rasti in pospešitvi koraka.

Da velika noč vabi k delovanju in preseganju malodušja, je izpostavil tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore, medtem ko je mariborski nadškof Alojzij Cvikl veliko noč označil kot vabilo vsem, da iščejo sledi vstalega Boga.

Velika noč po besedah Sajeta vabi k verovanju, pri čemer za to, da bi nekdo veroval, niso potrebne potrditve znanosti in neovrgljivih dokazov.

Dovolj je, da se pogleda tisto, kar je v svetu okrog nas in v nas, je dejal. Verovati po njegovem ne pomeni vsega razumeti, temveč verjeti, da je v vsem globlji smisel.

Vatikan.
(Foto: Kai Pilger, Pexels.com)

Papež v velikonočni vigiliji obsodil ledene vetrove vojne

Papež Frančišek je včeraj zvečer med pridigo v velikonočni vigiliji v baziliki Svetega Petra obsodil ledene vetrove vojne, ki da prevladujejo v svetu. Ob tem pa je izrazil prepričanje, da velika noč spodbuja ljudi in jim daje upanje.

Vigilije v Vatikanu se je letos udeležilo 8000 ljudi. Papež Frančišek, ki je bil minuli teden zaradi bronhitisa tri dni v bolnišnici, je med mašo sedel v invalidskem vozičku.

86-letni papež zaradi mraza v petek zvečer prvič ni vodil križevega pota v rimskem Koloseju, sodeluje pa pri ostalih praznovanjih ob največjem krščanskem prazniku.

Danes je papež daroval velikonočno mašo na Trgu svetega Petra in nato podelil tradicionalni blagoslov mestu in svetu, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: