RTV Slovenija: Grah Whatmough bo moral programskemu svetu RTVS odgovarjati na neprijetna vprašanja

Padec gledanosti in razsežnosti spornosti: Gorščakova razrešena tudi zaradi očitkov o neukrepanju ob padcu gledanosti, zahtevane odgovornosti, kar se tiče slednjega, od zdajšnjega v. d. direktorja nacionalne televizije Uroša Urbanije ni od nikoder

Programski svet RTV Slovenija bo danes na zahtevo skupine programskih svetnikov, v kateri so vsi trije predstavniki zaposlenih v svetu, razpravljal o odgovornosti v. d. generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha v zvezi z dvema sodbama sodišč, o neukrepanju zaradi upada gledanosti in o informacijah glede kršitev delovne zakonodaje.

Skupina svetnikov od Graha Whatmougha zahtevam, da programskemu svetu predstavi svoje odgovore na sodbi Višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani.

Po eni od njiju je bilo njegovo imenovanje na čelo zavoda januarja 2021 nezakonito, po drugi pa je bila nezakonita njegova razrešitev direktorice Televizije Slovenija Natalije Gorščak avgusta 2021.

Razmere v javnem zavodu so po oceni svetnikov zaskrbljujoče tudi, ker je delovna inšpekcija ugotovila številne kršitve, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot obveščajo na spletni strani nacionalke, lahko izredno sejo Programskega sveta RTV Slovenija od 15. ure dalje spremljate v neposrednem prenosu na MMC TV.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: