Z Brnika od včeraj vnovič v Helsinke, letalski promet dobro okreva; Airbus v četrtletju s padcem dobave letal

Evropski proizvajalec letal Airbus je v prvem letošnjem četrtletju dobavil 127 letal, kar je 11 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Padec dobave v podjetju pripisujejo težavam v dobavnih verigah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med lanskim januarjem in marcem je Airbus dobavil 142 letal. Za letošnje leto so si v podjetju zastavili cilj dobave 720 letal, medtem ko so jih lani skupno dobavili 661, navaja AFP.

Upočasnitev dobav je med drugim posledica vse večjega deleža letal A321, ki jih mora Airbus dobaviti.

Ta letala so namreč zaradi številnih različnih delov, ki se jih potrebuje za njihovo proizvodnjo, bolj na udaru zaradi težav v dobavnih verigah.

Podjetje ima težave tudi zaradi pomanjkanja delovne sile, navaja AFP prenaša pa Slovenska tiskovna agencija (STA).

Z Brnika od včeraj vnovič v Helsinke, letalski promet dobro okreva

Ostajamo pri letalstvu; letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je z včerajšnjim dnem po treh letih vnovič vzpostavilo povezavo s Helsinki, so v sinočnjem sporočilu za javnost spomnili v upravljavcu ljubljanskega letališča Fraport Slovenija.

Povezave z Brnika v Helsinke bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9.25 in prihodom v Helsinke ob 13.05 po lokalnem času.

Zelo nas veseli, da se Finnair vrača. Turističnim in poslovnim potnikom tako približuje Finsko in Slovenijo, po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah pa vzpostavlja tudi pomemben most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo, je vrnitev pospremila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Kot še navaja STA, je ocenila, je potniški letalski promet v prvih treh mesecih letos dobro okreval, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo še živahnejši, zatrjujejo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: