Pri prevozu migrantov ujeli državljana BiH in Ukrajine, na dolenjski avtocesti med nadzorom mednarodnih potniških prevozov odkrili številne nepravilnosti

Kot so včeraj sporočili z ministrstva za infrastrukturo, so slovenski organi nadzora nad področjem prevozov v cestnem prometu v preteklih dveh letih prejeli večje število prijav v zvezi s kršitvami predpisov s področja mednarodnega prevoza potnikov v cestnem prometu.

Na podlagi teh prijav so opravili nadzore in ugotovili številne kršitve, danes prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Te se med drugim nanašajo na delovni čas, čas vožnje in čas obveznih počitkov, uporabo zapisovalne opreme v cestnih prevozih ter predložitev zahtevanih podatkov.

Zato so inšpektorat za infrastrukturo, policija in finančna uprava s sodelovanjem Evropskega organa za delo pri avtocestnem počivališču Dul nad Trebnjem danes izvedli poostren nadzor mednarodnega potniškega prevoza.

V smeri Novega mesta so med 9. in 13. uro preusmerili promet, pri tem pa odkrili številne nepravilnosti, je povedal državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Andrej Rajh.

Šlo je za nepravilnosti, ki so segale od kršitve dovoljenega delovnega časa do kršenja delavskih pravic. Nekateri ustavljeni vozniki niso imeli sklenjenih pogodb o zaposlitvi, veliko prekrškov je bilo tudi zaradi tehničnih nepravilnosti na vozilih, je pojasnil Rajh.

Ivan Kapun, vodja sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, je dodal, da so nadzor izvajali predvsem pri potniškem prevozu. Glavni prekrški pa so bili povezani s trajanjem vožnje in počitki voznikov ter s tehnično brezhibnostjo vozil.

Ni še znano, ali je nadzor prometa krinka za nadzor migracijskih poti, kot se namiguje na spletnih družbenih omrežjih, glede na to, da poteka v smeri državne meje proti jugovzhodu pa najbrž domneve ne držijo.

Pri prevozu migrantov ujeli državljana BiH in Ukrajine

Policisti so včeraj na območju Jesenic na Dolenjskem in v Slovenski vasi ustavili državljana Bosne in Hercegovine in Ukrajine, ki sta v osebnih avtomobilih prevažala migrante.

Ti so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Obema so odvzeli prostost in zasegli avtomobila, s kazensko ovadbo bosta prepeljana k preiskovalnemu sodniku.

Državljan Bosne in Hercegovine je nekaj po 14. uri na območju Jesenic na Dolenjskem vozil avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so policisti ugotovili, da prevaža štiri Turke.

Ukrajinca so ustavili okoli 20.30 v Slovenski vasi. V avtomobilu hrvaških registrskih oznak je prevažal štiri Iračane.

Policijski postopki s Turki in Iračani še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je še prenesla STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: