Slovenija: vlada v podaljšanje regulacije cen elektrike in plina, odbor za pravosodje in MVK o predlogu za imenovanje generalnega državnega tožilca

Vlada bo na današnji seji po napovedih podaljšala regulacijo drobnoprodajnih cen elektrike in plina za gospodinjstva, male poslovne odjemalce ter mala in srednje velika podjetja do konca leta, kot že velja za cene za javne zavode.

Za gospodinjstva in za porabo v skupnih prostorih je cena na megavatno uro 118 evrov za višjo, 82 evrov za nižjo in 98 evrov za enotno dnevno tarifno postavko.

Regulirana je tudi drobnoprodajna cena zemeljskega plina za zaščitene odjemalce, in sicer je za gospodinjske in skupne gospodinjske odjemalce ter za distributerje toplote za ogrevanje gospodinjstev.

Omejena je na 73 evrov, za osnovne socialne službe, vrtce, osnovne šole, zdravstvene domove in za male poslovne odjemalce pa na 79 evrov na MWh.

Odbor za pravosodje in MVK o predlogu za imenovanje generalnega državnega tožilca

Na skupni seji parlamentarnega odbora za pravosodje in mandatno-volilne komisije bodo poslanci danes razpravljali o predlogu za imenovanje generalnega državnega tožilca.

Ministrstvo za pravosodje je do izteka razpisa za imenovanje generalnega državnega tožilca v decembru prejelo le eno prijavo.

Na funkcijo ponovno kandidira Drago Šketa, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Generalnega državnega tožilca imenuje DZ na obrazložen predlog Državnotožilskega sveta po predhodni pridobitvi mnenja vlade, in sicer za dobo šestih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Šketi bo sicer aktualni mandat generalnega državnega tožilca potekel v začetku maja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: