Twitter vojne: po novi politiki označevanja s Twitterja odšel prvi veliki medij v ZDA, “pestro” tudi v Evropi

Ameriški javni radio NPR je kot prvi veliki medij včeraj zaprl svoje račune na Twitterju zaradi nove politike tega družbenega omrežja, v skladu s katero so ga označili za medij, povezan z državo.

Gre za oznako, ki jo Twitter uporablja za državne medije v avtoritarnih državah, kot sta Kitajska in Rusija.

Nacionalni javni radio, spoštovana in znana neprofitna medijska organizacija v ZDA, ki ima 46 milijonov poslušalcev in bralcev na teden na svojih radijskih postajah, spletnih straneh in podkastih, je včeraj sporočil, da njegovi računi na Twitterju ne bodo več aktivni.

Za to so se odločili, ker je Twitter sprejel ukrepe, ki spodkopavajo njihovo verodostojnost z lažnim namigovanjem, da niso uredniško neodvisni, medtem ko od države prejmejo manj kot odstotek sredstev.

Poslušalce in bralce so pozvali, naj jim sledijo na drugih platformah, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Logotip omenjenega medija.

Slobodna Dalmacija: Osupljive fotografije iz Evrope

O twitter-zdrsih danes zjutraj poroča tudi splitski dnevnik Slobodna Dalmacija. Kot so zapisali, je TW profil z več kot 68.000 sledilci zgrožen nad stajlingom vojnega poveljnika HOS.

Med drugim so zapisali: “Iz Splita prihajajo osupljive slike!” Twitter profil StopAntisemitism je namreč v eno od svojih objav vključil Marka Skejo, vojnega poveljnika IX. bataljon HOS Rafael vitez Boban.

“Osupljive slike iz Evrope,” so zapisali upravljalci omenjenega profila, “Levo: mesto na Poljskem praznuje veliko noč z gorečo podobo Juda. Desno: Moški v Splitu na Hrvaškem med vojaškim mitingom razkazuje svoje Hitlerjeve brke.”

Skejo, ki sicer 10. aprila, ki je hkrati tudi datum/dan ustanovitve zločinske združbe NDH, tradicionalno vzklika fašistični pozdrav “Za dom spremni!”, je to “čast” letos prepustil kolegom, so še zapisali pri splitskem časopisu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: