V Kopru 72 vlog za sofinanciranje zaščite pred motečimi vplivi pristanišča, Luka Koper letos ob enakem pretovoru pričakuje nižje prihodke in dobiček

Luka Koper po lanskem rekordnem poslovanju, ko so najvišje ravni doslej dosegli tako prihodki in dobiček kot pretovor, za letos na ravni skupine pričakuje sedem odstotkov nižje skupne čiste prihodke od prodaje in 56 odstotkov nižji čisti dobiček.

Skupni čisti prihodki skupine naj bi tako s 313,5 milijona padli na okoli 290 milijonov, glavni razlog so pričakovani nižji prihodki iz skladiščenja. Čisti dobiček naj bi dosegel 32,3 milijona, potem ko je lani 74,2 milijona evrov.

Pretovor naj bi letos dosegel 23,3 milijona ton, kar bi bilo na ravni lanskih 23,2 milijona ton. Pretovor kontejnerjev naj bi porasel sedem odstotkov, pretovor vozil pa upadel za pet odstotkov.

Skupno bo letos za naložbe namenjenih 58,9 milijona evrov, kar bi bilo 16 odstotkov več kot lani, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

V Kopru 72 vlog za sofinanciranje zaščite pred motečimi vplivi pristanišča

Mestna občina Koper je prejela 72 vlog na letošnji razpis za sofinanciranje ukrepov za omilitev motečih vplivov pristaniške dejavnosti v mestnem jedru.

Približno 200.000 evrov, ki jih v ta namen prispeva Luka Koper, bodo namenili za zamenjavo oken, izolacijo zidov in streh, namestitev klimatskih naprav in podobne posege.

Prednostno listo upravičencev bodo oblikovali do sredine maja, upravičence z nepopolnimi vlogami pa bo strokovna komisija pozvala k dopolnitvi, so napovedali na občini.

Sredstva so namenjena za ukrepe, ki odpravljajo oziroma zmanjšujejo vplive pristaniške dejavnosti na okolje in zdravje ljudi ter kulturno dediščino.

Upravičenec lahko dobi nepovratna sredstva v višini 50 odstotkov stroškov naložbe. Socialno šibki občani so upravičeni do povračila vseh stroškov.

Najvišji znesek sofinanciranja je 17.000 evrov, še poroča STA.

(mbo)

One thought on “V Kopru 72 vlog za sofinanciranje zaščite pred motečimi vplivi pristanišča, Luka Koper letos ob enakem pretovoru pričakuje nižje prihodke in dobiček

Add yours

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: