Vlada bo danes sprejela uredbo o zamejitvi cen dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki jo je včeraj napovedal minister Bešič Loredan

Vlada bo danes sprejela uredbo, s katero bo zamejila višino premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, je včeraj napovedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Najvišji dovoljeni znesek, ki ga bodo lahko zavarovalnice zaračunavale od 1. maja, bo 35,67 evra.

Vlada je s tem reagirala na napovedan dvig premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje s strani ene od zavarovalnic, je minister dejal po včerajšnji seji vlade, na kateri so sprejeli pravno podlago za zamejitev cen in je začela veljati danes.

Zamejitev cen naj bi veljala do preoblikovanja zdravstvenega zavarovanja, ko naj bi ukinili prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje in uvedli obvezen zdravstveni prispevek.

Novelo zakona, ki predvideva ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in uvedbo obveznega zdravstvenega prispevka, je poslanska skupina Svoboda v DZ sicer vložila v torek.

Bešič Loredan je izrazil tudi pripravljenost za dialog z zasebnimi zdravstvenimi zavarovalnicami, v dohodke katerih sicer posegata tako napovedana uredba kot omenjeni poslanski zakon.

Vendar bo pobuda morala priti z njihove strani, je dejal minister, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: