Delničarjem Luke Koper se obetajo višje dividende

Delničarjem Luke Koper se letos obeta izplačilo 2,50 evra bruto dividende na delnico. To pomeni višjo dividendo kot lani.

Kot so iz družbe danes sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze, bodo takšno dividendo predlagali skupščini delničarjev, ki bo predvidoma junija.

Uprava Luke Koper predlaga, da se za izplačilo dividend od lanskih 50,23 milijona evrov bilančnega dobička nameni 35 milijonov evrov. Preostanek dobička bi ostal nerazporejen.

Lani je Luka Koper za izplačilo dividend namenila 15,96 milijona evrov, saj so delničarji na skupščini podprli nasprotni predlog SDH in dividendo določili pri 1,14 evra bruto na delnico.

Uprava in nadzorni svet sta predlagala, da bi dividenda znašala 0,71 evra bruto na navadno delnico, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Luka Koper po lanskem rekordnem poslovanju, ko so najvišje ravni doslej dosegli tako prihodki in dobiček kot pretovor, za letos na ravni skupine pričakuje sedem odstotkov nižje skupne čiste prihodke od prodaje in 56 odstotkov nižji čisti dobiček.

V zvezi z dogajanjem okoli koprskega pristanišča si lahko več preberete s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2023/04/14/v-kopru-72-vlog-za-sofinanciranje-zascite-pred-motecimi-vplivi-pristanisca-luka-koper-letos-ob-enakem-pretovoru-pricakuje-nizje-prihodke-in-dobicek/

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: