Dead Kennedys? Robert Kennedy mlajši napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah v ZDA

Robert Kennedy mlajši, kontroverzni nečak v atentatu ubitega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja in sin njegovega brata Roberta Kennedyja, demokratskega generalnega državnega tožilca in predsedniškega kandidata, ki so ga prav tako ubili v atentatu v 60. letih prejšnjega stoletja, je včeraj napovedal, da bo prihodnje leto kandidiral na predsedniških volitvah v ZDA.

Na shodu v Bostonu je 60-letnik pred svojimi podporniki napovedal kandidaturo za nominacijo demokratske stranke.

Ima sicer omejene možnosti za uspeh, saj je že leta znan po širjenju teorij zarote o cepivih, zlasti po povezovanju avtizma z eno od njihovih sestavin. Je pa odvetnik, specializiran za okoljska vprašanja.

Je tudi eden redkih kandidatov, ki se je uradno podal v boj za nominacijo demokratov, ki je zamrznjen v pričakovanju odločitve predsednika Joeja Bidna, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

“Proticepilski aktivist Robert F. Kennedy Jr. kandidira za predsednika leta 2024”

S tem naslovom je CNN pospremil njegovo kandidaturo in ga uvodoma opisal tudi kot okoljskega odvetnika, ki bo “končal delitve”. Kot zapišejo, je Kennedy svoj govor ob predstavitvi kampanje uporabil za kritiziranje zaprtja šol in podjetij med pandemijo koronavirusa ter vztrajal pri trditvi, da nam (družbi, op.ur.) vlada in mediji »lažejo«.

“Moja misija v naslednjih 18 mesecih te kampanje in med mojim predsedovanjem,” je dejal, »bo končati koruptivno zlivanje državne in korporativne moči, ki grozi – zdaj, v tem trenutku- da bo vsilila novo vrsto korporativnega fevdalizma,” je med drugim dejal Kennedy.

Logika in smernice korporativnega fevdalizma so po njegovem mnenju jasne; oznamčiti otroke, njih in vse ostale ljudi zastrupljati s kemikalijami in farmacevtiko ter njenimi produkti, uničenje srednjega razreda, ekonomsko izčrpanje in zasužnjevanje ter vzpostavitev nenehnega, kontinuiranega vojnega stanja.

Robert Kennedy, Jr.
(Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0,
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57206145)

Dolgoletni skeptik glede cepiv in okoljski aktivist, poudarja CNN

V morda najbolj zanimivem delu sicer obsežnega članka, ki ga podpisujeta Eric Bradner in Jeff Zeleny, slednja poudarjata, da je Kennedy dolgoletni skeptik glede cepiv. Spodbujal je diskreditacijske (pa tudi diskreditirane) trditve, ki povezujejo cepiva in avtizem, ter ustanovil organizacijo proti cepivom Children’s Health Defense.

Leta 2019 so trije člani njegove družine – njegova sestra Kathleen Kennedy Townsend, brat Joseph P. Kennedy II in nečakinja Maeve Kennedy McKean – v vplivnem mediju Politico odločno obsodili njegova proticepilska stališča, pri čemer so trdili, da “je bil del dezinformacijske kampanje, ki ima srce parajoče in smrtonosne posledice”.

Kennedy je bil sicer oster kritik vladnega ravnanja ob izbruhu pandemije koronavirusa in njenega vodilnega strokovnjaka za nalezljive bolezni Anthonyja Faucija. Nasprotoval je tudi cepivu proti koronavirusu in mandatom glede cepiv.

Leta 2022 je Kennedy v govoru proti cepivom na Lincolnovem spomeniku v Washingtonu vladno politiko primerjal s tisto nacistične Nemčije. Lani je tako Instagram ukinil njegov račun, “ker je večkrat delil zavrnjene trditve o koronavirusu ali cepivih”, še pišejo pri CNN.

Celoten članek je dostopen s klikom na sledečo povezavo: https://edition.cnn.com/2023/04/19/politics/robert-f-kennedy-jr-2024-announcement/index.html (mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: