Policija jutri v središču Ljubljane pričakuje več tisoč protestnikov. Medved: Zbiranje obvestil policije pri kmetih ni signal represije!

Policija na protestu kmetov, ki se bo začel jutri opoldne v središču Ljubljane, pričakuje 2000 do 3000 udeležencev.

Število policistov bo na Trgu republike v zadostnem številu, ti pa bodo napore usmerili predvsem v zagotavljanje pretočnosti prometa ter varnosti, je dejal vodja sektorja splošne policije Tomislav Omejec.

Ker bodo kmetje prišli tudi s traktorji, pričakujejo težave v prometu, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

O očitkih glede zbiranja obvestil policije je povedal, da je to eno izmed osnovnih zakonskih pooblastil policije, ki je namenjeno temu, da policisti pridobijo od zaupanja vrednih občanov verodostojne informacije.

Te jim bodo koristile pri pripravi varnostne ocene za pripravo sorazmernih ukrepov za zagotavljanje varnosti na javnih shodih. Zato je Omejec obžaloval, da se je to v javnosti interpretiralo kot zlonamerno.

Nedavni protest s traktorji na Ljubljanskem barju;
jutri naj bi jih bilo v Ljubljani vsaj 10-krat več.
Medved: Zbiranje obvestil policije pri kmetih ni signal represije

Zbiranje obvestil policije pri kmetih glede udeležbe na jutrišnjem protestu ni signal represije, ga pa nekateri tako razumejo, je v odzivu za STA na objavo kmeta, ki je v preteklih dneh zaokrožila na družbenih omrežjih, dejal Anton Medved, predsednik Sindikata kmetov Slovenije.

Po njegovih besedah to ni bil osamljen primer, gre pa za običajno prakso policije.

V sindikatu medtem v zvezi s protestom, ki se bo začel jutri ob 12. uri pred državnim zborom v Ljubljani, usklajujejo še zadnje podrobnosti.

Pričakujejo udeležence z vse Slovenije. Ti bodo v Ljubljano prišli z organiziranimi avtobusnimi prevozi in osebnimi avtomobili, tisti iz okoliških krajev pa se bodo pripeljali s traktorji in z njimi pripravili mimohod.

Traktorjev naj bi se zbralo okoli 500, pri čemer Medved opozarja, da je povsem natančno število težko napovedati, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: