Jourova: Slovenija primer ne najbolj zglednega dogajanja v zvezi z javnimi mediji. S ponovljenim razpisom v vnovično iskanje odgovornega urednika MMC

(novica s komentarjem)

Radiotelevizija Slovenija je objavila ponovljeni razpis za odgovornega urednika uredniško producentske enote multimedijski center (MMC).

Kandidati morajo k prijavi, ki jo morajo oddati do 12. maja, priložiti program dela in vizijo razvoja MMC za čas do leta 2027.

Na lanski razpis so popolne prijave sicer oddali trije kandidati. Člani uredništva MMC so prepričljivo podprli Ksenjo Tratnik, ki je dobila 28 glasov oz. 93,3 odstotka vseh, ki so lahko glasovali. Dušan Hedl je dobil eno pozitivno mnenje, Ksenija Koren pa nobenega.

Izbranega kandidata bi moral imenovati v. d. generalnega direktorja RTV Andrej Grah Whatmough na predlog v. d. direktorjev Radia Slovenija in Televizije Slovenija.

A se ta nista uspela uskladiti o predlogu, zato se je Grah Whatmough odločil za ponovitev razpisa, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Zanimivo, da so pri STA novici objavili malodane sočasno.
Subliminalna propaganda?

Jourova: Slovenija primer ne najbolj zglednega dogajanja v zvezi z javnimi mediji

V zvezi s tem so pri STA danes malodane sočasno objavili še eno vest. Že v sredinem intervjuju za STA je namreč evropska komisarka za vrednote in preglednost Vera Jourova dejala, da je Slovenija primer ne najbolj zglednega dogajanja v zvezi z javnimi mediji,

Poudarila je, da ukrepe, kako na finančnem in upravnem področju stabilizirati javne medije, prinaša jeseni predstavljeni akt o svobodi medijev.

V intervjuju, ki je potekal v okviru Evropskega novinarskega središča, je poudarila, da je pomembno, da so se razmere v zvezi z STA in njenim financiranjem stabilizirale.

Aktualnega dogajanja na Radioteleviziji Slovenija pa Jourova ni želela komentirati, saj ustavno sodišče odloča o tej zadevi.

Financiranje javnih medijev mora biti transparentno in ne sme biti način za vplivanje na uredniško vsebino, je komisarka še dejala v pogovoru pred svetovnim dnevom svobode medijev, ki bo 3. maja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: