Pirc Musar in Golob izrekla sožalje žrtvam streljanja na šoli v Srbiji, poroča STA. Oglasila se je tudi projugoslovanska vladnokoalicijska stranka Levica

(novica s komentarjem)

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob sta danes izrekla iskreno sožalje staršem in svojcem preminulih po strelskem napadu na osnovni šoli v središču Beograda.

Kot je znano, je 13-letni učenec v slednjem ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico.

Predsednica je tudi deklici, ki se v bolnišnici še bori za življenje, in njenim staršem zaželela veliko življenjske moči, poškodovanim pa dobro okrevanje.

Strelski napad se je danes odvil na osnovni šoli v središču Beograda, poudarjajo pri Slovenski tiskovni agenciji (STA).

Policija je sporočila, da je mladoletnik deloval sam in da je napad načrtoval mesec dni. Učenec je ob pištoli s tremi nabojniki in malokalibrski pištoli, ki jo je vzel iz stanovanja svojega očeta, v šolo prinesel tudi štiri molotovke.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Tima Miroshnichenko, Pexels.com)

Na Twitterju se je oglasila projugoslovanska Levica

“Izrekamo sožalje družinam osmih otrok in zaposlenega, ki so umrli v streljanju na osnovni šoli v Beogradu,” prično svoj zapis na spletnem družbenem omrežju Twitter pri parlamentarni in vladni stranki Levica.

“Pogosto se sliši misel, da na tem koncu sveta ni tako, kot je v ZDA. Zato se moramo vprašati, kaj se je spremenilo v družbi, da so tovrstni pojavi postali možni tudi tu,” sklenejo.

Izrazno sicer ni jasno, na kateri prostor s “tudi tu” ciljajo pri Levici, glede na njihovo skrajno levičarsko orientacijo (ki ima sicer s tistim, kar zagovarjajo, v določenih segmentih bolj malo zgodovinsko skupnega) pa je to vendarle in hkrati zelo jasno.

Pri Levici pač tragedijo, kot vse dosedanje, izkoriščajo za to, da učvrstijo spomin na ideal, ki naj nam služi kot smerokaz v prihodnost(i). Tako je svojčas – ko je bil s strani teroristov tako imenovane in neobstoječe Islamske države ugrabljen in kasneje obglavljen hrvaški talec Tomislav Salopek– pokojna urednica Sobotne priloge bojda rapidno propadajočega mariborskega lokalnega časnika Večer zapisala “Jokala je cela Jugoslavija!” ali nekaj zelo podobnega.

Čeravno vročega avgusta 2015. leta Jugoslavije – vsaj tiste v obliki SFRJ, na katero so prisegali Dragici Korade (omenjeni urednici, ki se je menda sklicevala na nek drug zapis) podobni patroni- ni bilo že lep čas, za nameček pa so svojci pogubljenega talca na razplet drame čakali v Zagrebu, kjer so tiste dni obeleževali dvajsetletnico zmage nad fantomsko Republiko Srbsko Krajino, katere vojska je po hrvaških civilistih nekaj let tolkla z nekdaj skupnim jugoslovanskim orožjem, “ozaljšanim” z rdečo petokrako zvezdo.

Čivk in komentarje si lahko ogledate s klikom nanj, seveda pa morate biti del omrežja Twitter.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: