Švicarske glasbenice s koncertoma v Ljubljani in Mariboru; v okviru Borštnikovega srečanja zaživela interaktivna razstava Tovarna utopije

Članice švicarskega klavirskega tria Absolut Trio in mezzosopranistka Mojca Vedernjak, ki prav tako živi in ustvarja v Švici, se tokrat prvič skupaj predstavljajo v Sloveniji.

Nocoj bodo nastopile v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor, v soboto pa v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije v Ljubljani.

Umetnice povezujejo poleg tehnične dovršenosti tudi glasbena radovednost, oblikovanje nenavadnih sporedov, želja po odkrivanju zaprašenih draguljev glasbene literature ter izredno zanimanje za sodobne glasbene tokove, sporočajo iz glasbene agencije im.puls.

Na koncertu bodo članice Absolut Tria med drugim predstavile skladbo švicarske skladateljice in kiparke Cecile Marti Forming Sculpture – Oblikovanje skulpture, v katerem skladateljica povezuje proces skladanja in kiparjenja.

V okviru Borštnikovega srečanja zaživela interaktivna razstava Tovarna utopije

Kot eden od preddogodkov 58. Festivala Borštnikovo srečanje je včeraj v mariborskem Kibla Portalu zaživela interaktivna razstava Tovarna utopije.

Nastala je v produkciji češkega Gledališča Drak, oblikovalo pa jo je šest lutkovnih scenografov, ki so ustvarili šest instalacij po motivih iz romanov pisca znanstvenofantastičnih del Karla Čapka.

Šest postaj razstave spremlja pripovedovalski program, poimenovan Tovarna prihodnosti, ki je namenjen pripravi obiskovalcev vseh starosti na vstop v interaktivno instalacijo in ustvarjalni refleksiji po obisku, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Razstava gostuje na Borštnikovem srečanju v programu Mlado gledališče 2.0, ki se bo odvil že maja in je namenjen usposabljanju pedagoških delavcev ter približevanju gledališča novim občinstvom.

Osrednji del letošnjega festivala Borštnikovo srečanje bo potekal med 5. in 18. junijem, zaključujejo pri STA.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: