Pri Novigradu našli ladjo, ne pa tudi pogrešanih hrvaških ribičev. V iskanje zdaj vključili še podvodni dron

V morju pri Novigradu so danes v globini 27,7 metra našli ladjo dveh hrvaških ribičev iz Umaga, ki ju pogrešajo od torka, vendar ribičev žal niso našli, je sporočila vodja puljske luške kapitanije Dolores Brenko Škerjanc.

Dodala je, da so se uresničile njihove domneve in da so na dnu morja deset navtičnih milj od Novigrada našli ribiško ladjo. Potem ko so jo našli, so potapljači preiskali celotno območje, vendar pogrešanih ribičev niso našli.

Dodala je, da iskanje nadaljujejo in da še naprej upajo, da bodo ribiča našli, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ribiča pogrešajo od torka popoldne, ko je na morju ob Istri pihala močna burja. Še isti dan so začeli obsežno iskalno akcijo, tudi na italijanski strani Jadranskega morja.

Ribiči so izpluli, kljub temu, da je na morju ob Istri pihala močna burja.

Hrvaški mediji: ribiča sta iz Umaga in Pirana

Jutarnji list tako navaja, da sta ribiča iz slovenskega in hrvaškega mesta, plovilo pa da so danes našli potapljači Istrske županije. Nato so se v morje podali še potapljači specialne policije, preiskali območje, a žal niso našli nikogar.

Jutri se bomo spet potapljali na isti lokaciji, da bomo videli, če sta pogrešana ribiča morda ujeta v ladji. Danes bomo sicer nadaljevali z iskanjem ves dan, potem pa se bomo jutri in pojutrišnjem odločili, kaj bomo, je še povedala Brenko Škerjanc.

Najpomembnejše je, da so plovilo našli, meni. Treba ga bo dvigniti iz globin, da poskusijo ugotoviti, zakaj je barka potonila. Je pa iz plastike in to je nenavadno, je še povedala. Lokacija je bila znana na podlagi zadnjega posnetka signala njunega mobilnega telefona, pa tudi izjave ribiča, ki je bil zjutraj z njimi na lovu.

V iskanje je danes vključen tudi podvodni dron, ki naj bi ga po potrebi uporabljali tudi v prihodnjih dneh, še poročajo hrvaški mediji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: