Vlada bo letos za športno infrastrukturo namenila skoraj 10,9 milijona evrov

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na vladni spletni strani sporočilo, da so v letnem načrtu za financiranje in sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo za leto 2023 določili, da bodo v letošnjem letu s skoraj 10,9 milijona evrov finančno podprli 90-100 investicij v lokalnih okoljih.

S slednjimi bodo doprinesli k razvoju športa in naredili načrtovane površine za rekreacijo bolj dostopne vsem, navajajo.

“To je prvi tovrsten načrt, ki ga šport nujno potrebuje,” je na novinarski konferenci po seji Vlade RS povedal minister Matjaž Han. Kot je povedal, je za razvoj športa in posameznih športnih panog potrebna ustrezna športna infrastruktura, ki je ponekod že res dotrajana.

Načrt je pripravljen na podlagi Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Republiki Sloveniji v letih od 2023 do 2027, ki je bil sprejet lani.

“Na podlagi tega bomo v petih letih za športno infrastrukturo namenili 150 milijonov evrov. Potrebe na področju športne infrastrukture smo identificirali na podlagi razpoložljivih podatkov iz Razvida javnih športnih objektov in površin za šport v naravi, portala Prostor Geodetske uprave RS o ter izkazanih potreb s strani lokalnih skupnosti in nacionalnih panožnih športnih zvez,” je še dejal minister Han.

Zadnja velika obnova v Mariboru je bila tista stadiona Ljudski vrt.

Z ekipo naj bi končno verzijo načrta kmalu redstavil županom, pri čemer velja izpostaviti zlasti mariborskega, katerega županovanje sodi v portfelj stranke SD (op.ur.). V ponedeljek naj bi svoje načrte na področju športa predstavil(i) še Nacionalnim panožnim športnim zvezam

Sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo za leto 2023 bo razdeljeno v dva sklopa. V prvi vrsti bomo podprli investicije za obnovo večnamenskih športnih dvoran in telovadnic, za kar bomo namenili do osem milijonov evrov, sofinancirali pa bomo tudi investicije za posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v skupni višini do skoraj 2,9 milijona evrov.

“S temi sredstvi bomo predvidoma podprli okoli 100 investicij po celotni Sloveniji,” je napovedal minister Han. lzpostavil je, da bodo imeli prednost pri sofinanciranju vadbeni športni objekti in površine za šport v naravi, ki so brezplačno dostopni vsem.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: