Slovenska kronika: včerajšnje neurje povzročilo težave predvsem na vzhodu države, ta teden poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov

Včeraj popoldan je širše območje Celja, Maribora, Murske Sobote, Ptuja in Trbovelj zajelo obilno deževje, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po podatkih regijskih centrov za obveščanje so zabeležili 43 dogodkov v 18 občinah. Gasilci so morali prečrpavati meteorno vodo iz stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov ter plezalnega centra, s pokopališča ter športnega igrišča.

Poleg tega so očistili meteorne jaške, prečrpavali vodo iz poplavljenih cestnih podhodov, preusmerjali tokove vode in postavljali protipoplavne vreče ter tako preprečili zalitje objektov, s cestišč odstranjevali naneseno zemljino in iz vodotokov odstranjevali nanesene naplavine.

Zaradi deževja, ki ga je ponekod spremljala tudi toča, se je sprožilo tudi pet zemeljskih plazov. Zaradi vetra pa se je podrlo nekaj dreves.

Ta teden poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov

Policisti bodo z agencijo za varnost prometa ta teden izvajali preventivno akcijo za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov.

Poostren nadzor bo pod imenom Truck & Bus v večini evropskih mest potekal do 14. maja, še prenaša STA.

Policija bo ob rednem delu prednostno izvajala nadzor nad tovornim in avtobusnim prometom na avtocestah, hitrih cestah in avtobusnih postajališčih po vsej državi.

Pri tem bo nadzor tovornih vozil izvajala s preusmeritvijo tovornih vozil na kontrolne točke na avtocestah, so navedli v policiji.

Policija bo pozorna na spoštovanje omejitev hitrosti, tehnično brezhibnost vozil, morebitno preobremenjenost, spoštovanje socialne zakonodaje in pravil o nalaganju in pritrjevanju tovora.

Vsa pozornost bo usmerjena tudi na psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu ter uporabo naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: