Seja sveta UKC Maribor zaznamovana z zapleti, ta večinsko, a tesno, soglašal z začetkom postopka razrešitve direktorja UKC Maribor

Sejo sveta UKC Maribor, na kateri naj bi odločali o začetku postopka za razrešitev direktorja Antona Crnjaca, so zaznamovali številni zapleti, je sinoči poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Najprej je direktorjev odvetnik ustavil začetek z opozorilom glede spornosti udeležbe dveh članov sveta zavoda na daljavo. Potem se je zapletlo še pri tolmačenju izida glasovanja o dnevnem redu.

Člani sveta zavoda so tako gradivo za točko za razrešitev direktorja Crnjaca prejeli šele na začetku seje.

Po ocenah pravne službe kliničnega centra je to v nasprotju s poslovnikom, predsednik sveta zavoda Aleš Šabeder pa je povedal, da ne gre za klasično gradivo, temveč tudi osebno zadevo, zato so jo svetniki dobili direktno v roke.

Za predlagani dnevni red je glasovalo pet članov sveta zavoda, pet pa jih je glasovalo proti. Zaradi nasprotujočih si ocen, ali je sklep sprejet ali ne, je bila seja nato znova prekinjena.

Tesno večinsko soglasje za začetek postopka razrešitve direktorja UKC Maribor

Kot je potem pozno sinoči poročala STA, so člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor večinsko izglasovali sklep o začetku postopka razrešitve direktorja Antona Crnjaca.

Ta ima zdaj 15 dni časa, da odgovori na očitke, nato pa bo svet zavoda glasoval o morebitni razrešitvi.

Predsednik sveta zavoda Aleš Šabeder je kot razlog za predlog za razrešitev navedel poslovanje UKC Maribor v zadnjih dveh letih, kar ga vodi Crnjac.

Razprava o tej točki je bila zaprta za javnost, na tajnem glasovanju, ki ji je sledilo, pa je za začetek postopka razrešitve glasovalo šest članov sveta zavoda, pet jih je bilo proti.

Crnjac tudi po glasovanju ni dajal izjav za medije, njegov odvetnik Andrej Pohar pa je dogajanje na današnji seji označil za politično farso.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: