V Ljubljani konferenca o prebojnih korakih avtomobilske industrije; razvojnemu projektu slovenske avtomobilske industrije do 200 milijonov evrov državne podpore

Slovenski avtomobilski grozd danes v Ljubljani izvaja strateško razvojno konferenco Misije GREMO o novih prebojnih korakih slovenske avtomobilske industrije.

Udeležuje se je tudi premier Robert Golob z ministri, ki bo s predstavniki podjetij podpisal dogovor o strateškem partnerstvu vlade v podporo projektu.

Slovenska avtomobilska industrija je Misijo GREMO vzpostavila leta 2021 kot zavezo k zeleni in digitalni preobrazbi do leta 2030.

Kot poudarjajo v Slovenskem avtomobilskem grozdu, namreč slovenska avtomobilska industrija v Evropi postaja center razvoja novih tehnologij za zeleno in trajnostno mobilnost.

Na konferenci bodo med drugim predstavili dosedanje dosežke avtomobilske industrije v okviru Misije GREMO in strateški načrt projekta do leta 2030.

Potekala bodo tudi okrogla miza o razvoju zelene mobilnosti, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na področju mobilnosti se obeta obsežna elektrifikacija.

Bo razvojni projekt domače avtomobilske industrije snedel do 200 milijonov proračunskih evrov?

Projekt Slovenskega avtomobilskega grozda Misija GREMO, namenjen zeleni in digitalni preobrazbi avtomobilske industrije, bo v prihodnjih petih letih prejel do 200 milijonov evrov državne podpore.

Kot je ob današnjem podpisu dogovora o partnerstvu dejal premier Robert Golob, gre za enega ključnih razvojnih projektov za celotno gospodarstvo.

Direktor Hidrie Holdinga in koordinator projekta Iztok Seljak je na današnji strateški razvojni konferenci v Ljubljani poudaril, da so slovenska podjetja odločena voditi spremembe v panogi in soustvarjati njen razvoj.

Na področju mobilnosti to pomeni obsežno elektrifikacijo, ki bo po njegovih besedah zahtevala izjemno obsežna vlaganja, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: