Vučić kritičen do protestov proti nasilju v Srbiji, sinočnjega šolnikov in opozicije se je v Beogradu udeležilo 50 tisoč ljudi

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je obsodil proteste proti nasilju, ki so v Beogradu potekali po nedavnih strelskih napadih.

Opoziciji je očital, da izkorišča tragedijo sebi v prid, ne nasprotuje pa niti temu, da bi priljubljenost svoje stranke preveril na predčasnih volitvah.

K protestom je pozvala opozicija, po navedbah katere se je na beograjskih ulicah zbralo okoli 50.000 ljudi, medtem ko je v pogovoru za provladno komercialno televizijo Happy sinoči srbski predsednik dejal, da se je protesta udeležilo le 9000 ljudi.

Vučić je poudaril tudi, da volitve po njegovem mnenju niso dobra rešitev, a ocenil, da jim ne bodo mogli ubežati, če bodo politični nasprotniki vztrajali pri njih.

Naslednje parlamentarne volitve v Srbiji so sicer predvidene leta 2026, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Beograd.
(Foto: Mesut çiçen, Pexels.com)

V Beogradu sinoči protesti šolnikov in opozicije proti nasilju

V Beogradu sta včeraj in sinoči v luči nedavnih strelskih napadov v Srbiji potekala protesta proti nasilju.

Šolniki so na shodu “Zaustavite nasilje” oblastem sporočili, da kljub odstopu ministra za izobraževanje Branka Ružića težave zaradi naraščajočega nasilja niso izginile.

Med predlaganimi ukrepi so šolniki navedli možnost suspendiranja učencev, ki ponavljajo slabo vedenje, ukinitev anonimnih prijav šolski inšpekciji zaradi zlorab in dodatna zaščita za zaposlene s kazenskim zakonikom.

Medtem je pred srbskim parlamentom potekal večji protest opozicije pod geslom “Srbija proti nasilju”, še poroča STA.

Zbrani so med drugim zahtevali ustavitev nadaljnjega spodbujanja nasilja v medijih in javnem prostoru in spremembe pri reguliranju elektronskih medijev.

Na seznamu zahtev so še ukinitev nekaterih tiskanih medijev in tabloidov ter odvzem nacionalnih frekvenc medijem, ki promovirajo nasilje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: