Komisija Pravičnost in mir nasprotuje predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Ministrstvo Rdečemu križu in Karitasu za pomoč socialno ogroženim dobavilo 1015 ton prehrambenih izdelkov

Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci nasprotuje predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

Na današnji novinarski konferenci je član komisije Roman Globokar opozoril, da še tako izpopolnjen zakon ne more preprečiti zlorab. Bolni in trpeči pa potrebujejo priznanje, da je njihovo življenje dragoceno.

Globokar je prebral izjavo komisije, v kateri pišejo, da bolni in trpeči potrebujejo celostno oskrbo in pomoč, saj se lahko znajdejo v hudih stiskah in ne vidijo več smisla svojega obstoja.

Takrat jim je treba prisluhniti in lajšati njihovo trpljenje s pomočjo medicine in človeško bližino.

Zakon bi lahko za ostarele, bolne in ranljive pomenil prikrit pritisk in bi lahko začeli čutiti možnost ali celo dolžnost, naj sami končajo svoje življenje in s tem razbremenijo svoje bližnje, je opozoril, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ministrstvo Rdečemu križu in Karitasu za pomoč socialno ogroženim dobavilo 1015 ton prehrambenih izdelkov

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je Rdečemu križu in Karitasu v okviru druge letošnje dobave iz operativnega programa za hrano in osnovno materialno pomoč dobavilo 1015 ton prehrambenih izdelkov za socialno in materialno pomoč najbolj ogroženim.

V skladišča obeh humanitarnih organizacij so dobavili 93 ton moke, 90 ton marmelade, 78 ton testenin, 46 ton riža, 411.000 litrov mleka, 172.200 litrov jedilnega olja in 126 ton konzervirane zelenjave, so sporočili z ministrstva.

Program sofinancira Sklad za evropsko pomoč najbolj ogroženim, še prenaša STA.

Izvajajo ga od leta 2014, z namenom zagotoviti pomoč materialno in socialno najbolj ogroženim osebam v Sloveniji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: