Trump spoznan za krivega obrekovanja in spolnega napada

Newyorška porota je danes v civilni tožbi kolumnistke zaradi obrekovanja in spolnega napada razglasila bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa za krivega in mu naložila plačilo pet milijonov dolarjev odškodnine.

Porota je odločitev sprejela hitro, saj so odvetniki obeh strani šele včeraj opravili sklepna nagovora. Kot poročajo mediji po svetu, je bila zvezna porota sestavljena iz šestih moških in treh žensk, kar v tem primeru nikakor ni nepomembno.

Porota je zavrnila pisateljičino trditev, da jo je Donald Trump posilil, vendar ga je spoznala za odgovornega za spolni napad leta 1996.

Prav tako je E. Jean Carroll prejela najmanj 2 milijona dolarjev, ki so ji zelo verjetno prisojeni kot odškodnina za obrekovanje; v zvezi s prejšnjim zneskom ostajajo nejasnosti, ali gre za skupni znesek odškodnine.

Trump E. naj bi Jean Carroll po njenih trditvah leta 1996 v garderobi trgovine Bergdorf & Goodman na 5. aveniji Manhattna posilil, vendar s to trditvijo ni uspela prepričati porotnikov.

So pa prav zaradi potrditve spolnega napada, najbrž nadlegovanja, potem tudi sklenili, da jo je med zanikanjem napada obrekoval.

Odločitev so oprli na dejstvo, da je oktobra na svoji spletni strani Truth Social objavil izjavo, v kateri je njen primer označil za “popolno goljufijo”.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)

Trump, ki se sojenja ni udeležil, je vztrajal, da nikoli ni spolno napadel Carroll in da je sploh ni poznal, prenašajo malodane vsi mediji po svetu.

Že pred odločitvijo porote je nekdanji predsednik ZDA, ki se bo na prihajajočih volitvah znova potegoval za ta položaj, napovedal pritožbo.

Mnogi menijo, da sta sojenje in razsodba politično motivirani, kar pa lahko po mnenju neodvisnih analitikov zaradi mnenjsko razdeljene severnoameriške javnosti Trumpu prej koristi, kot škodi.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: