Gospodarstvo: skupina Telekom ob rasti prihodkov za tretjino znižala četrtletni dobiček, novi direktor Energetike Maribor Jože Hebar

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih prihodke od prodaje na medletni ravni povečala za osem odstotkov na 163,2 milijona evrov.

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki se je znižal za 12 odstotkov na 54,2 milijona evrov, dobiček iz poslovanja za 13 odstotkov na 14 milijonov evrov, čisti dobiček pa je bil pri 8,2 milijona evrov nižji za 32 odstotkov, a nad načrti.

Na dobičkonosnost je po navedbah družbe vplivala cena energentov, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Lani je skupina ustvarila 652,1 milijona evrov prihodkov od prodaje in 37,5 milijona evrov čistega dobička. Družba letos ne bo izplačala dividend, o čemer bodo delničarji sicer odločali na skupščini 16. junija.

Ob upoštevanju poslovnih in finančnih okoliščin pa bi lahko bil celotni lanski bilančni dobiček v višini 40,3 milijona evrov izplačan prihodnje leto.

Je Telekom poletel previsoko?

Novi direktor Energetike Maribor Jože Hebar

Nadzorni svet Energetike Maribor je za novega direktorja tega podjetja po današnjem poročanju spletne izdaje (lokalnega, op.ur.) časnika Večer imenoval Jožeta Hebarja, do nedavnega predsednika uprave Elektra Maribor.

Hebar je dobil poln, petletni mandat, delo pa bo začel 1. junija po odhodu sedanjega direktorja Borisa Novaka v pokoj.

Kot je za Večer povedal predsednik nadzornega sveta Damijan Škrinjar, je Hebar nadzornike prepričal z izkušnjami, prihaja namreč iz energetskih krogov, prav tako pa tudi s predstavitvijo.

Poleg Hebarja sta se za mesto direktorja Energetike Maribor, ki je del Javnega holdinga Maribor, potegovala še dva kandidata.

Hebar je 5. aprila odstopil z mesta predsednika uprave Elektra Maribor. Z nadzornim svetom se je dogovoril za sporazumni odhod.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: