Pestro na in ob tirih: od nasilja do iztirjenja, pa tudi spremembe voznega reda

SŽ bodo zaradi del na železniški infrastrukturi v drugi polovici maja prilagodile vozni red

Najprej k bolj pozitivnim novicam, trenutnemu nelagodju navkljub!

Na železniških progah Ljubljana-Litija-Zidani Most-Dobova in Poljčane-Maribor zaradi nadgradnje železniške infrastrukture nekateri vlaki ne bodo vozili oz. bodo združeni z naslednjim vlakom v voznem redu.

V okviru nadgradnje proge Zidani Most – Šentilj bodo uredili železniško postajo Pragersko, kjer že nekaj časa gradijo perona z nadstrešnicami, do katerih bo urejen dostop za potnike. Enako je s cestnim podvozom skozi Pragersko, postajno poslopje pa je deležno rekonstrukcije. Postavili bodo tudi protihrupne ograje in uredili parkirišči. 

Enako bo na odseku proge od vozlišča Pragersko do vozlišča Celje, kjer na postaji Šentjur tako gradijo zunajnivojski dostop. Še naprej se nadgrajuje tudi proga Maribor-Šentilj, na železniški postaji Rače pa so v teku dela na novem peronu in podhodu, še poročajo mediji. 

Kot so še napovedali v Slovenskih železnicah, bo tako prirejen vozni red predvidoma veljal od 14. do 31. maja. Vlake so/bodo združili zaradi zagotovitve boljše prepustnosti na progi, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Zaradi velike frekvence vlakov bi sicer prihajalo do še večjih zamud, so izpostavili na železnicah in dodali, da lahko do zamud prihaja kljub združevanju.

Možni vzroki bodo predpisane počasne vožnje mimo gradbišč in začasne vožnje po samo enem tiru. Potniki lahko nov vozni red najdejo na spletnih straneh Slovenskih železnic.

Improvizirana železniška postaja na Pragerskem.
Zaradi iztirjenja zaprta železniška proga na odseku Kresnice-Litija

Kot še poroča STA, se je na železniški progi Ljubljana-Dobova okrog 11. ure iztiril podstavni voziček potniškega vlaka, na katerem je bilo 50 potnikov. Po prvih informacijah nihče ni poškodovan.

Železniška proga je zato na odseku Kresnice-Litija zaprta, za potnike pa je organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

Do sanacije izrednega dogodka je organiziran nadomestni avtobusni prevoz tudi za vse ostale potnike na odseku Kresnice-Litija, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Dela ob začetku prenove vozlišča in železniške postaje Pragersko.

V sanitarijah železniške postaje neznanec z manjšim nožem lažje poškodoval 36-letnika

V sanitarijah koprske železniške postaje je včeraj 36-letnega moškega neznanec poškodoval z nožem, še poroča STA.

Moška sta se najprej prerivala, nato pa je eden potegnil iz žepa manjši nož in drugega porezal. Slednji, ki se je zatem obrnil na policijo, je bil lažje poškodovan. Kot so zapisali koprski policisti, gre za površinsko poškodbo.

Policisti so bili o dogodku obveščeni včeraj popoldne, zadevo pa še preverjajo, so še navedli na Policijski upravi Koper.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: