STA: Pirc Musar Jankovića pozvala k čimprejšnji izvedbi presoje vplivov na okolje za kanal C0. Zainteresirana javnost: Spet?

(novica s komentarjem)

Marcel Štefančić jr., ljubljenec nove oblasti in njen mučenik hkrati, je v enem svojih filmskih almanahov ob kritiki filma “Home Alone 2: Lost in New York” zapisal: “Mulc se je izgubil! Spet?”

Enako bi lahko pokomentirali vest, da je Pirc Musarjeva pozvala Jankovića k čimprejšnji izvedbi presoje vplivov na okolje za kanal C0. “Spet?”

Če damo na stran domnevi, da gre morebiti za uigrano in vnaprej dogovorjeno predstavo za javnost, je skrajni čas, da se vprašamo, kdo je izgubljen v tej državici. Predsednica, najslabša vlada v zgodovini ali morebiti res volivci?!

Nazaj k Slovenski tiskovni agenciji (STA)!

Predsednica Nataša Pirc Musar je ljubljanskega župana Zorana Jankovića pozvala k čimprejšnji pridobitvi neodvisno izvedene presoje vplivov na okolje in okoljevarstvenega soglasja za kanal C0, poročajo.

Po njenih besedah je pomembno, da se umakne vsak dvom o tem, da bi gradnja povezovalnega kanala C0 lahko v to kakor koli posegala ali bi celo lahko trajno ogrožala pravico do pitne vode.

Verjamem, da vam nikakor ni vseeno za zdravje ljudi, za katero ste kot župan soodgovorni, zato vas vnovič pozivam, da začasno prekinete gradnjo kanala C0, končate postopek za pridobitev presoje vplivov na okolje ter v dialogu s splošno in strokovno javnostjo sprejmete najboljšo možno odločitev, ki bo rešila kanalizacijske potrebe ob kar največjem upoštevanju previdnostnega načela,” je- kot so danes sporočili iz njenega urada- še zapisala predsednica republike (ki po domnevah sicer prihaja iz istih politično-kapitalsko-interesnih krogov kot nagovorjeni, op.ur.).

Nataša Pirc Musar je- vsaj v delu javnosti- (ne)priljubljena približno toliko kot Zoran Janković.

Urad predsednice plasiral malodane enake težnje kot 24. marca letos. Zgolj predstava za javnost?

Zdaj pa si (ponovno !!!) oglejmo uvod v novico, plasirano v javnost zadnji teden letošnjega marca.

V njej uvodoma zasledimo sledeče: “Predsednica republike Nataša Pirc Musar je sinoči pozvala k prekinitvi gradnje povezovalnega kanala C0 na Ljubljanskem polju, čas prekinitve pa bi izkoristili za pogovor med vsemi deležniki.”

Nadaljevanje novice vam je na voljo s klikom na sledečo povezavo (https://mariborskiodmev.com/2023/03/24/predsednica-pirc-musar-po-naznanilu-zelenih-slovenije-pozvala-k-prekinitvi-gradnje-kanala-c0-v-ljubljani/), poudarimo pa, da je bila predsednica takrat v New Yorku, kjer se udeleževala- POZORNO ZDAJ (!!!)- konference ZN o vodi.

Nerodna zadeva, kot bi bilo nerodno pridobiti realne podatke o tem, koliko je sporna gradnja napredovala v obdobju med dvema pozivoma!

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: