Saj ni res, pa je: STA v razmaku 14 minut objavil kontradiktorna članka o Klakočar Zupančičevi

Ob 12:38 so obajvili članek o bruni razpravi na kolegiju predsednice DZ, ob 12:58 pa o koraku naprej pri kulturi komunikacije v DZ. Rahlo protislovno, čeravno ne nemogoče!

Klakočar Zupančič: Delo Državnega zbora (DZ) v preteklem letu učinkovito, pri kulturi komuniciranja velik korak naprej

V soboto bo minilo eno leto, odkar se je na ustanovni seji sestal aktualni, deveti sklic DZ, ki ga ob dveh manjšinskih poslancih sestavljajo poslanci petih strank, in sicer Gibanja Svoboda, SDS, NSi, SD in Levice.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič ob tem ocenjuje, da je DZ v preteklem letu deloval izredno učinkovito, njegovo vodenje pa da je bilo korektno.

Poudarja, da se je marsičesa naučila tudi sama, predvsem v luči komuniciranja z javnostjo in se za storjene napake tudi opravičila.

Pozitiven premik pri vseh poslanskih skupinah kljub začetnemu negodovanju prva med poslanci opaža v ravni kulture komuniciranja.

Ocenjuje, da so poslanci spoznali, da s primerno, spoštljivo komunikacijo, a ostro in kritično, ko je treba, pripomorejo k dvigu kulture izražanja na vseh ravneh.

Ljubljana, drzavni zbor.
Prisega generalnega drzavnega tozilca Draga Skete pred predsednico DZ Ursko Klakocar Zupancic.
(Foto: Bojan Podlogar/STA;
https://servis.sta.si/fotoservis/1233588)

Na kolegiju predsednice DZ burna razprava o nezakonitostih na RTV

Na kolegiju predsednice DZ se je vnela razprava o sredini seji mandatno-volilne komisije, na kateri so obravnavali sodbi višjega sodišča o nezakonitosti imenovanja Andreja Graha Whatmougha, generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija in njegovi nezakoniti razrešitvi Natalije Gorščak, direktorice Televizije Slovenija.

Na današnjem kolegiju predsednice DZ je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec zahtevala, da se do tega opredelita zakonodajno-pravna služba DZ in predsednica DZ, saj da je to začetek obravnav vseh sodb v DZ.

Kolegij je sicer sprejel sklep, da bo DZ po nujnem postopku obravnaval vladni predlog zakona o interventnih ukrepih za preprečitev škodljivih posledic pri podaljšanju rudarskih pravic in koncesij.

Dogovorili so se tudi o redni seji DZ, ki bo 22. maja in sprejeli terminski program dela za poletje, zaključuje STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: