Pohod za življenje v Sloveniji tokrat v Mariboru, na Hrvaškem v Zadru in Osijeku

Na Grajskem trgu v Mariboru je danes potekal Pohod za življenje. Kot je dejala voditeljica shoda Urša Cankar Soares, želijo širiti veselje do življenja.

Poudarila je, da je vsako življenje dragoceno, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Pohod za življenje je tokrat prvič potekal v Mariboru. Jeseni lani so ga priredili v Ljubljani, kjer naj bi ga letos ponovili oktobra.

V naslednjih letih si po besedah Urše Cankar Soares želijo, da bi Pohodi za življenje potekali v vseh večjih mestih v Sloveniji.

Na Grajskem trgu se je zbralo nekaj več kot sto ljudi, med njimi so bile številne družine z otroki, še poroča STA. Medtem se na spletu pojavljajo ocene, da je bilo udeležencev najmanj 500. Točno oceno je- glede na razpložljive posnetke- težko podati.

Nosili so slovenske zastave in transparente, na katerih so bili napisi z navedbami o posameznih fazah razvoja ploda v maternici, pozivi proti umetni prekinitvi nosečnosti in evtanaziji.

Na Hrvaškem “Hoja za življenje, družino in Hrvaško” potekala v Zadru in Osijeku

Nekaj ​​sto prebivalcev Zadra se je zbralo ob 10. uri in se sprehodilo od Perivoja hrvaške policije vse do Foruma.

Nosili so številne transparente s sporočili, kot so “Ne ustavljaj mi srčnega utripa! Samo daj mi ljubezen…”, “Zaščitimo najbolj ranljivo manjšino na Hrvaškem”, “18. dan od spočetja otrokovo srce” bije”, poroča Zadarski.hr.

“V tej pobudi smo se zbrali, ker nam je vsem skupno, da se zavzemamo za pravno in drugačno zaščito vsakega človeškega življenja od spočetja do naravne smrti.

Pravica do življenja je temeljna človekova pravica, iz katere izhajajo vse druge pravice! Naša dolžnost je javno povedati, da je vsako človeško življenje pomembno. Da je to največja vrednost, kar obstaja,« so sporočili organizatorji.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoje za življenje v Zadru, je poudaril, da so se meščani mesta Zadar zbrali spodbujeni z ljubeznijo do nerojenega otroka in njegove matere.

V Sloveniji je pohod tokrat potekal v Mariboru.
(Vir: Pohod za življenje, Twitter)
“Ne podpiramo poteze, ki tepta pravico do svobode”

Levo usmerjeni hrvaški mediji, kot je denimo Index, seveda niso pozabili poudariti, da obstajajo politične sile, ki takšnim manifestacijam tudi nasprotujejo. Nepresenetljivo, a prav Forum žena SDP Zadar je bil tisti, ki je v sporočilu za javnost izrazil jasno nasprotovanje Pohodu za življenje.

“Ne podpiramo pohoda, ki tepta pravico do svobode. Pohoda, ki tepta pravico ženske do izbire in pohoda, ki tepta svobodo ženske, da odloča o svojem telesu.

Pohoda, ki bi ženske pravice predala državi in ​​Cerkvi; pohoda, ki pošilja nevarna sporočila, da je treba splav popolnoma prepovedati.

Pohoda, ki je proti reproduktivnim pravicam; pohoda, ki je proti enakosti žensk in moških; pohoda, ki tepta našo prihodnosti. Ni Afganistan in ne Poljska, Hrvaška je tudi mesto Zadar,” so zapisali.

Z začetkom ob 11. uri so se na Trgu Svete Trojice zbrali tudi prebivalci Osijeka, mesta, kjer je potekal že četrti Pohod za življenje. Tudi tam je bil organiziran protiprotest; najbrž v izvedbi globalističnih celic.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: