Kar trikrat več migrantov kot lani: po štirih mesecih številka nedovoljenih prehodov meje presegla 10.000

Policija je v prvih štirih mesecih obravnavala 11.632 nezakonitih prehodov državne meje, kar je trikrat več kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo 3648.

Daleč največ med njimi je bilo državljanov Afganistana, ki predstavljajo skoraj petino vseh ilegalnih prebežnikov, še naprej pa narašča tudi število državljanov Maroka, Rusije in Kube.

V prvih štirih mesecih so na območju novomeške policijske uprave zabeležili kar dve tretjini vseh nedovoljenih prehodov meje, medtem ko je bila na območju koprske uprave v tem obdobju četrtina vseh primerov.

Veliko višje kot lani je bilo v tem času tudi število izraženih namer podaje prošenj za mednarodno zaščito, kar seveda nikakor ni presenetljivo (op.ur.).

Skupaj jih je bilo v prvem štirimesečju 10.992, v enakem obdobju leta 2022 pa jih je bilo evidentiranih 2738, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

V petini primerov gre za državljane Afganistana, kar je najbrž dolgoročen cilj ameriških globalistov, ki na tak način deslovanizirajo območje srednje in južne Evrope

Pod taktirko nove oblasti se zdi Slovenija za ekonomske migrante obljubljena dežela.

Konec tedna na vzhodu države pri prevozu migrantov ujeli tri tujce

Posavski policisti so imeli pretekli konec tedna kar nekaj opravka s tujci, ki so čez mejo vozili migrante.

Pri tem nedovoljenem početju so ujeli Šveda, Srba in Kitajca, še prenaša STA.

Vsem trem so zasegli vozila in jim odvzeli prostost, s kazenskimi ovadbami bodo pripeljani pred preiskovalnega sodnika, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Šveda, ki je vozil osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak, so policisti ustavili v petek na območju Slovenske vasi v občini Brežice. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža pet Turkov.

42-letnega Srba so policisti ustavili v soboto na Obrežju. Ugotovili so, da v kombiju prevaža 15 Iračanov.

Kitajca z dovoljenjem za bivanje v Italiji pa so ustavili včeraj, prav tako pri Brežicah. V kombiju italijanskih registrskih oznak je prevažal šest sodržavljanov iz Kitajske.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: