Vlada in sindikati vnovič v iskanje konsenza glede prenove plačnega sistema, ZSSS na dnevih odprtih vrat ponuja pregled plačilnih list

Vlada in sindikati se bodo danes znova sestali na pogajanjih,. Tako kot pred tednom dni sta na dnevnem redu prenova plačnega sistema in odprava plačnih nesorazmerij.

Danes naj bi tako nadaljevali razpravo, v okviru katere so nazadnje več ur namenili vprašanju plačnih stebrov. Ob tem v sindikatih pričakujejo vladni predlog za odpravo plačnih nesorazmerij.

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je nazadnje pojasnila, da nesorazmerja ugotavljajo prvenstveno v odnosu do zdravstva in socialnega varstva. Sindikate so zato pozvali, da se opredelijo, ali bi izhajali tega, kar je znano sedaj, ali bi počakali, kaj bo dogovorjeno v zdravstvu in socialnem varstvu.

Sindikati si želijo tudi začetka usklajevanja o višini letošnjega regresa za letni dopust, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

ZZZS.
(Vir: https://www.zsss.si/)

ZSSS na dnevih odprtih vrat ponuja pregled plačilnih list

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije v tem tednu pripravlja dneve odprtih vrat, še poroča STA.

V okviru slednjih bodo njeni sodelavci v 14 mestih na razpolago vsem, ki bi želeli preveriti, ali je njihova plača pravilno obračunana, ali so plačani vsi prispevki in ali prejemajo vse dodatke, ki zaposlenim pripadajo.

Na voljo bodo tudi za druga vprašanja, pravijo, svetovanja pa bodo za vse brezplačna.

Zaradi strokovnosti izvedbe je nujna pravočasna prijava prek spletne strani www.zsss.si/tov-2023/.

V sindikalni zvezi zainteresirane pozivajo, naj na svetovanje prinesejo plačilno listo, pogodbo o zaposlitvi in, če je možno, podjetniško kolektivno pogodbo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: