Obilnejše deževje in močnejša burja zajeli državo; zaradi slednje v smeri Ljubljane zaprta primorska avtocesta

Primorska avtocesta je zaradi močnega vetra zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani.

Zaprt je tudi uvoz Kastelec v smeri proti Ljubljani, poroča prometnoinformacijski center (PIC). Obvoz je urejen po regionalni cesti.

Zaradi burje je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo.

Prav tako je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton na regionalni cesti med Razdrtim, Vipavo in Vogrskim.

Cesta Smednik-Kostanjevica je zaprta zaradi poplavljenega vozišča pri Zameškem. Cesta Maribor-Pernica je zaradi plazu zaprta med Malečnikom in krožiščem pri avtocestnem priključku Pernica.

Zaradi močnega vetra je v Luki Koper zaprt kontejnerski terminal, še poroča prometnoinformacijski center, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, slabo in spremenljivo vreme najmanj do prihodnje srede

Dež je skladno z napovedmi do jutra zajel vso državo, najmočnejše padavine pa bodo po predvidevanjih vremenoslovcev deležni predvsem v jugovzhodni in severovzhodni Sloveniji in sicer danes popoldne in zvečer.

Tam bo v manj kot 24 urah padlo od 30 do 60, krajevno lahko tudi okoli 80 litrov na kvadratni meter. Narasle bodo reke; Krka, Pesnica in Ščavnica lahko poplavijo tudi v večjem obsegu.

Po težavah zaradi zemeljskih plazov že v minulih dneh predvsem v Podravju, bo danes vnovič povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov predvsem v vzhodnem delu Slovenije. Na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja.

Zaradi burje in napovedanega deževja je agencija za okolje (ARSO) za danes izdala oranžno vremensko opozorilo, da bi prebivalce pozvala k previdnosti in spremljanju dogajanja.

Slabo in nestanovitno vreme, z vmesnimi izrazitimi deževnimi obdobji, se bo predvidoma nadaljevalo najmanj do prihodnje srede.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: