Novomeški kriminalisti razbili kriminalno združbo, ki je Posavcem preprodajala droge. O vrsti sorodnih aretacij poročajo tudi iz Hrvaške

Novomeški kriminalisti so zaključili obsežno preiskavo hudodelske združbe, ki je odjemalcem v Posavju preprodajala trde droge.

V ta namen so včeraj izvedli 25 hišnih preiskav na območju Brežic, Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Celja, v katerih so del droge tudi zasegli, je v izjavi medijem povedal pomočnik vodje novomeških kriminalistov Matjaž Štern.

Združbo sta vodila 21- in 26-letnik iz Posavja, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Drogo sta nabavljala od različnih ponudnikov na področju Ljubljane in jo nato preko dveh preprodajalskih mrež dobavljala končnim uporabnikom.

V hišnih preiskavah je policija zasegla večjo količino prepovedanih drog, denar, elektronske naprave in dva kosa nelegalnega orožja s pripadajočim strelivom, ter motorno kolo, s katerim je združba kupovala in prodajala drogo.

Niz aretacij tudi na Hrvaškem

V okviru mednarodne policijske akcije razbitja hudodelske združbe, osumljene tihotapljenja več kot 100 kilogramov kokaina in heroina ter več kot 100 kilogramov hašiša, so zjutraj po vsej Hrvaški prijeli več ljudi.

Prav tako so nekateri osumljenci v okviru te akcije v sosednjih državah obtoženi likvidacije zaščitenih prič in visokih policijskih uradnikov, ob tem pa še tihotapljenja vojaškega strelnega orožja in razstreliva.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Erik Mclean, Pexels.com)

Kot neuradno poročajo mediji na Hrvaškem, aretacije potekajo vzporedno v več državah, med drugim v Bosni in Hercegovini, Belgiji, Italiji, na Nizozemskem ter v Sloveniji in Nemčiji.

V operacijo sta vpletena tudi ameriška Agencija za boj proti drogam (DEA) in Europol, medtem ko je hrvaška policija koordinator celotne akcije, navajajo.

Osumljenec je že v zaporu, bremenijo ga že od akcije “Escobar”

Policija sumi, da domnevno združbo tihotapcev mamil vodi Dino Muzaferović Cezar iz Velike Kladuše, ki trenutno prestaja kazen v Rimu, potem ko so ga konec lanskega leta prijeli v Nemčiji.

Da potekajo preiskave več deset stanovanj in poslovnih prostorov na območju več hrvaških regij – med drugim v Zagrebu in na Reki – so še poročali mediji na Hrvaškem.

Muzaferović je sicer že na iskanem seznamu Interpola BiH, kjer je sredi leta 2021 v okviru akcije “Escobar” osumljen organiziranja velikih nasadov marihuane in njenega tihotapljenja v države EU.

Kmalu po začetku akcije “Escobar” je tožilstvo BiH sprejelo tudi pričo skesanca Eldina Ćerimovića, ki je bil pripravljen pričati proti Muzaferoviću in drugim, kasneje pa umrl še posebej nasilne smrti.

Več o dogajanju si lahko preberete na sledeči povezavi: https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/imamo-nove-detalje-o-valu-uhicenja-u-hrvatskoj-pala-je-ekipa-ovog-narkobosa-iz-bih-15339113.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: