Pred mariborskim mestnim svetom novo odločanje o vrsti podražitev, ptujski mestni svet pa- prav nasprotno- sprejel pocenitve

Mariborski mestni svetniki bodo imeli jutri na mizi novo odločanje o predlogih podražitve javnih vrtcev, prevoza z mestnimi avtobusi, parkiranja in čiščenja odpadnih voda.

Potem ko so marca zavrnili odločanje o tem, je mestna uprava zdaj pripravila nekoliko spremenjene predloge, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ranko Šmigoc, direktor javnega podjetja Marprom, je na današnji novinarski konferenci ponovil, da je bila zadnja uskladitev cen javnega potniškega prometa v Mestni občini Maribor v letu 2020, medtem pa so se stroški opravljanja te storitve močno zvišali, zato je nujno zvišanje cen.

Namesto podražitve vozovnic za Pohorsko vzpenjačo predlaga Marprom tokrat njeno izvzetje iz gospodarske javne službe, da bi jo lahko upravljal kot tržno dejavnost.

Pohorsko vzpenjačo, ki to v bistvu sploh ni, naj bi v bodoče upravljali drugače.

Ptujski mestni svet za več kot desetino znižal komunalne položnice

Potem ko je ptujski mestni svet februarja za skoraj četrtino povišal cene komunalnih storitev, so jih svetniki na ponedeljkovi seji znova znižali za dobrih 12 odstotkov.

Med razlogi za pocenitev je nižja cena električne energije ter nižji doseženi ceni odvoza in prevzema blata.

Kar nekaj svetnikov je menilo, da bi morala biti pocenitev še občutnejša, je še poročala STA.

Po besedah direktorja ptujske komunale Janka Širca so pri spremembi cene upoštevali vse okoliščine, ki vplivajo nanjo, vendar, je dodal, nihče ni napovedoval, da bo pocenitev enaka prejšnji podražitvi.

V ceno je namreč potrebno všteti tudi nekatere naraščajoče stroške, kot so stroški dela, materialov in pogonskih goriv.

Najbolj kritičen je bil do vodstva komunalnega podjetja Milan Klemenc, svetnik Liste Andreja Čuša, ki je direktorja celo pozval k odstopu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: