Xi potrdil podporo Moskvi pri “temeljnih interesih”, Mišustin o odnosih s Pekingom v superlativih

Kitajska je pripravljena še naprej nuditi trdno podporo Moskvi pri temeljnih interesih, je na srečanju z ruskim premierjem Mihailom Mišustinom danes v Pekingu dejal kitajski predsednik Xi Jinping.

Pozval je tudi k okrepitvi gospodarskega sodelovanja z Rusijo, ki je deležna zahodnih sankcij zaradi agresije proti Ukrajini.

Mišustin se je med dvodnevnim obiskom v Pekingu srečal tudi s premierjem Li Qiangom, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ta je dejal, da so odnosi med Rusijo in Kitajsko na izjemno visoki ravni. Li je ob tem pozdravil celovito strateško partnerstvo med Kitajsko in Rusijo.

Tudi Mišustin je med obiskom poudaril dobre odnose s Pekingom, pri čemer je izpostavil še zlasti gospodarsko sodelovanje. V Šanghaju se je včeraj udeležil rusko-kitajskega poslovnega foruma, na katerem se je zavzel za krepitev gospodarskega sodelovanja med državama, še prenaša STA.

V ozadju srečanja je seveda nadaljnja krepitev gospodarskih odnosov med velesilama.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)

Ruski premier pravi, da so odnosi med Kitajsko in Rusijo na “visoki ravni brez primere”

Rusko-kitajsko srečanje na visoki, skorajda najvišji ravni, je seveda v ospredju zanimanja medijev po svetu; še zlasti v luči dogajanja v Ukrajini.

V zvezi s slednjim največkrat navajajo Mišustinovo izjavo v Pekingu, kjer je na predvečer podpisa dvostranskih sporazumov s Kitajsko dejal: “Danes so odnosi med Rusijo in Kitajsko na izjemno visoki ravni, ravni brez primere.”

Reuters tako spominja, da je bil tudi marčev obisk Xi Jinpinga v Rusiji še en dokaz “posebne narave dvostranskih odnosov med državama”.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: